L'incendi prop de l'AP-7 a Martorell (ACN/Gemma Sánchez)
L'incendi prop de l'AP-7 a Martorell (ACN/Gemma Sánchez)

Detenen el presumpte autor de l'incendi a Castellví de Rosanes i Martorell

Se l'acusa d'un delicte d'incendi per negligència greu

Actualitzat

Novetats sobre l'incendi de la setmana passada a Castellví de Rosanes i Martorell, al Baix Llobregat, amb 200 hectàrees cremades.

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Castellví per un delicte d'incendi per negligència greu. La Unitat d'Investigació de Martorell s'ha fet càrrec del cas i l'home passarà a disposició judicial aquest dimarts.


Es tracta d'un veí de la urbanització de Can Sunyer que l'hauria encès per una negligència mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal.

La investigació dels Agents Rurals l'apuntava com la persona que hauria provocat el foc sense voler-ho.

L'incendi va quedar totalment extingit dissabte, després que els Bombers aconseguissin tenir-lo controlat dijous. Una cinquantena de veïns van haver de ser desallotjats per la proximitat de les flames i alguns jardins d'habitatges van quedar afectats.

"El 40 per cent dels incendis són provocats per negligències"

Les negligències estan al darrere de bona part dels incendis i el govern avisa que les perseguirà totes. "El 40 per cent dels incendis són provocats per negligències", avisava dissabte el vicepresident, Jordi Puigneró.

"Hem d'anar molt amb compte aquest estiu, tenim el país molt sec i no ens podem permetre el luxe que ens cremin el país. Actuarem contra totes les persones negligents."

En el cas del foc d'aquest cap de setmana al cap de Creus, que ha cremat més de 400 hectàrees --la majoria de parc natural--, la investigació apunta a un cigarret mal apagat llançat des de la finestra d'un cotxe.

Les restes del cigarret s'han enviat a analitzar per veure si hi ha ADN que permeti saber qui l'ha llençat i emprendre accions legals contra l'autor.

Un altre foc dissabte a Vilafant també l'hauria provocat un home que treballava amb una serra radial i que estava a una distància inferior a 500 metres de zona forestal.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut