Els Mossos intenten desallotjar els concentrats a la porta del TSJC
Barcelona

14 detinguts en el desallotjament dels concentrats al TSJC contra la "repressió"

Desenes de persones s'han encadenat a la porta del TSJC

RedaccióActualitzat

Un centenar de persones han bloquejat els accessos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest matí a primera hora.

Els manifestants, que s'han identificat com a membres de Comitè de Defensa de la República, han ocupat les escales i les portes d'accés a l'edifici judicial i s'hi han encadenat en una acció sorpresa coincidint amb el 23F. Han desplegat una pancarta amb el lema "23F, aturem el cop d'estat".

Per treure'ls els Mossos han hagut de tallar les cadenes que havien fet servir. Els agents han detingut 14 manifestants que estaven encadenats a la façana de l'edifici i els han portat a comissaria per prendre'ls declaració. 

 

 

Els manifestants reclamaven la llibertat dels líders polítics i socials independentistes empresonats i han denunciat la politització dels estaments judicials espanyols. Segons el manifest que han llegit, s'hi han encadenat al TSJC en protesta per la repressió de l'Estat contra Catalunya, que ha portat a implicar gairebé un miler de persones que s'han vist obligades a anar a declarar per la causa general contra l'independentisme.

La protesta, que s'ha fet coincidir amb el 23F, ha aplegat centenars de persones que han acusat l'estat espanyol de d'haver fet un nou cop d'estat

Els concentrats han fet crides a favor del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que avui compareix davant la jutge Lamela de l'Audiència Nacional.

Al centre del passeig, centenars de persones tallen la circulació de vehicles i donen suport als encadenats amb pancartes on reclamen la llibertat d'Oriol Junqueras i els Jordis. Molts dels congregats porten llaços i bufandes de color groc.

També han fet crides a favor de la "llibertat dels presos polítics", i han demanat "resistència" amb càntics com "els carrers seran sempre nostres". 

 



Una desena de furgonetes dels Mossos han arribat fins al TSJC per desallotjar els manifestants. Quan els Mossos d'Esquadra han intentat fer fora els manifestants de l'escala d'accés al Tribunal hi ha hagut alguns moments de tensió:

 

 


 

 

 


Alguns diputats de Junts per Catalunya i de la CUP s'han acostat fins al TSJC i han demanat poder parlar amb el responsable del dispositiu de desallotjament dels Mossos per informar-lo que es tracta d'una acció pacífica i demanar una resposta policial proporcionada.

Aquest migdia, la concentració s'ha traslladat a la comissaria dels Mossos de Les Corts on han estat traslladats els 14 detinguts aquest matí a l'exterior del TSJC.

Alguns dels concentrats portaven un nas de pallasso en solidaritat amb el regidor de Sant Joan de Vilatorrada que ahir va ser imputat per delicte d'odi i desobediència greu pels fets de l'1 d'octubre. 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut