Sant Joan de Vilatorrada

La jutge imputa delicte d'odi i de resistència greu al regidor del nas de pallasso

Incorpora a la causa contra el regidor l'atestat que va fer la Guàrdia Civil a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada

RedaccióActualitzat

La jutge de Manresa que investiga l'1 d'octubre ha decidit, finalment, imputar un delicte d'odi i un altre de resistència greu al regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona. Aquest regidor, que també és pallasso de professió, es va fer una foto amb nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil durant els escorcolls a la Conselleria de Governació el 20 de setembre.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa que investiga l'1 d'octubre al Bages ha citat a declarar Pesarrodona com a investigat el 23 d'abril.

A més del delicte d'odi, també l'imputa per resistència greu a l'autoritat i com a líder tumultuós, per haver cridat consignes contra la Guàrdia Civil. Per tant, la jutge ha acabat incorporant a la causa l'atestat que va fer la Guàrdia Civil, tot i que el 7 de febrer quan va citar a declarar per primera vegada el regidor Pesarrodona no ho va comentar. En aquella ocasió, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada es va acollir al seu dret a no declarar.

Ara, l'informe judicial acusa Pesarrodona d'incitar "a l'hostilitat" contra els agents durant la jornada de l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada.

Jordi Pesarrodona, que ha rebut aquest dijous la notificació de les noves imputacions per delicte d'odi i resistència greu a l'autoritat assegura que, malgrat la decisió judicial se sent fort, seré i convençut que no va fer "res de dolent":

"És una sorpresa una mica desagradable. Em sento molt fort, molt serè. Penso que no vaig fer absolutament res, les imatges ens donaran la raó. Algun dia tot es posarà a lloc. I mira, el dia de Sant Jordi que, a més a més és el dia que em convoquen curiosament a declarar, hi anirem amb totes les forces que hi hem anat els altres dies".

"M'imputen també resistència molt greu a les autoritats el dia 1 d'octubre i també lideratge tumultuós, és com si haguessin perdut absolutament el senderi. Però hi ha imatges enregistrades de tot el que va succeir als col·legis electorals el dia 1 d'octubre."

Pesarrodona, que també és pallasso de professió, es mostra convençut que les coses s'acabaran posant a lloc perquè les imatges mostren clarament que va ser ell qui va rebre cops de porra.

Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

La jutge també ha citat a declarar tots els inculpats a l'atestat de la Guàrdia Civil dels fets de l'1 d'octubre a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, entre ells, el cap dels Mossos d'Esquadra. Segons Pesarrodona, la jutge també ha imputat dos mossos del Bages per desobediència i per inactivitat: un del col·legi electoral Quercus, i l'altre, del Joncadella.

Notícia relacionada: Un guàrdia civil nega a la jutge que els manifestants de l'1-O fossin violents

 

Jordi Pesarrodona està citat davant la jutge de Manresa el 23 d'abril, cinc dies després que el regidor santjoanenc va declarar per la denúncia que va presentar, juntament amb una cinquantena de ferits més, per les lesions que va tenir el passat 1-O a l'escola Joncadella per les càrregues de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut