Denuncien un pla de neteja social a París per expulsar persones sense sostre pels Jocs Olímpics

Una vuitantena d'associacions de la capital francesa demanen participar en el dispositiu que preveu canviar de lloc alguns centres d'acollida

París organitzarà els Jocs Olímpics aquest estiu. Associacions que es dediquen a gestionar menjadors socials o a ajudar la gent que viu al carrer denuncien una campanya de l'Ajuntament per fer fora del centre de París persones sense sostre. Han iniciat una campanya que porta per nom "El revers de la medalla" per denunciar-ho.

Persones com l'Stephan, que viu en un alberg i que parla a les càmeres de TV3; ell sap que haurà de buscar un altre lloc abans que comencin els Jocs Olímpics

El govern vol que els 10 milions de visitants que París rebrà pels Jocs Olímpics es trobin una ciutat neta i endreçada. Però 80 associacions han posat el crit al cel: denuncien que és un pla de neteja social, i demanen que com a mínim se'ls tingui en compte.  

Davant d'això, les associacions demanen poder continuar atenent les persones en situació de vulnerabilitat, des dels usuaris dels menjadors socials als que necessiten atenció per addiccions. 

 

 

ARXIVAT A:
Drets humansJocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut