Denuncien que la policia va deixar anar l'home begut que va atropellar un noi en patinet
La policia local de Castelló d'Empúries va deixar anar l'autor de l'atropellament (Google streetview)
Empuriabrava

Denuncien que la policia va deixar anar l'home begut que va atropellar un noi en patinet

La família demana que ingressi a presó i no descarta denunciar la policia local de Castelló d'Empúries per deixadesa de les seves funcions

Actualitzat

La família d'un jove de 19 anys que fa deu dies, quan tornava de la feina en patinet, va morir atropellat per un conductor begut a Empuriabrava, a l'Alt Empordà, no entén com és que el responsable de l'accident està en llibertat. La policia local el va deixar anar tot i que havia fugit del lloc dels fets i va donar positiu en un control d'alcoholèmia.

La família de la víctima denuncia que la policia local i el jutjat de guàrdia van cometre irregularitats. Arran del cas, l'empresa Bonpreu Esclat, on treballava el noi, ha demanat als empleats que no utilitzin el patinet elèctric per anar a la feina.

El carrer d'Empuriabrava on va el jove de 19 anys va ser atropellat (CCMA)


Reclamen presó per al conductor

La mare del noi, Mònica Hernández, ha reclamat que s'enviï a presó el conductor begut que va atropellar el seu fill. Ha relatat que el conductor va fugir i una hora i mitja després es va lliurar a la comissaria, mentre "el jutjat arxivava el cas d'una persona que acabaven de matar".

"Demanem que estigui a la presó. Nosaltres no tenim la culpa que la justícia vagi amb retard. Si algú comet un error l'ha de pagar. No es pot ensenyar a la joventut que pots conduir borratxo, sense assegurança, ometre l'auxili, entregar-te després i que en surtis impune."

L'advocat de la família, Daniel Vosseler, ha explicat que demanaran al jutjat que ordeni presó provisional per al conductor i que li retiri el carnet de conduir perquè sostenen que anava begut i amb excés de velocitat.

Acusen de deixadesa la policia local

Ha afegit que no descarten denunciar la policia local de Castelló d'Empúries, que hi va actuar en un primer moment, per deixadesa de funcions.

"És que és flagrant. És que hi ha testimonis que ho han vist de manera inequívoca: marxa, fuig del lloc dels fets. Pròpiament aquesta conducta ja és delictiva, per tant, és inversemblant (que no el detinguin). Qui és aquest policia local, qui és aquest policia que ha deixat en llibertat aquesta persona? Amb quina autoritat? I per tant, a partir d'aquí, òbviament, que es depurin totes les responsabilitats."

Els testimonis, segons Vosseler, han confirmat que la víctima va sortir projectada a causa del xoc "a vint metres" i que el conductor del turisme va impactar després amb un altre vehicle, es van disparar els coixins de seguretat i va fugir a peu.

També ha puntualitzat que el presumpte autor va donar una taxa d'alcohol de 0,38 mil·ligrams per litre d'aire, que supera el límit de 0,25 permès.

"Quina taxa devia de dur aquest noi en el moment dels fets, quan una hora i mitja més tard a la comissaria, a les dependències policial se li fa la prova d'alcoholèmia? El més greu és que aquest senyor a dia d'avui està conduint amb tota normalitat, fent vida normal pels carrers."

La policia local assegura que el va detenir, però que després de 8 hores, el va deixar en llibertat perquè la víctima en aquell moment estava ingressada greu a l'Hospital Josep Trueta i el conductor tenia arrelament familiar i laboral.

Supermercat on el noi atropellat treballava de nit a Castelló d'Empúries (CCMA)

El jutjat reobre el cas

El sospitós no va ser conduït al jutjat per declarar ni tan sols, segons un comunicat del TSJC, es va fer saber la detenció. El jutjat de guàrdia va rebre el comunicat de l'Hospital Josep Trueta de la defunció del jove.

"La jutgessa va obrir una causa per tal de poder acumular la posterior informació sobre els fets. I, processalment, per protegir la prescripció, la va arxivar provisionalment atès que, durant la seva guàrdia, no va rebre cap informació complementària."

El cas es reobre arran de la denúncia que presenten els pares del noi al jutjat d'instrucció 8 de Figueres, que també rep l'atestat policial. Amb la documentació, el jutjat 7 desarxiva el cas i se'n fa càrrec.Té previst citar tots els testimonis dels fets i el presumpte responsable.

El comunicat judicial assegura que "la jutgessa no va tenir cap informació respecte del suposat autor fins que dilluns va accedir a l'atestat" i que "el suposat autor no va passar a disposició judicial atès que va ser posat en llibertat pel cos policial". D'altra banda, el jutjat està a l'espera de l'informe complet de l'autòpsia.


No anar amb patinet a la feina

L'atropellament va passar el diumenge 10 d'octubre, cap a les 6 del matí, quan el Daniel, de 19 anys, tornava a casa en patinet després de sortir de la feina, a Castelló d'Empúries. Circulava correctament quan un vehicle el va envestir. A conseqüència de les ferides, va morir l'endemà a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Comunicat on Bon Preu-Esclat recomana no anar a treballar amb patinet (CCMA)

El noi treballava de nit en el supermercat de l'empresa Bonpreu Esclat, que arran de la seva mort ha enviat un comunicat als seus treballadors en què els recomana no anar en patinet o monopatí a la feina. I fa un pas més: a partir de dilluns no els permetrà guardar aquests vehicles dins de les seves instal·lacions.

ARXIVAT A:
MobilitatJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut