L'escrit d'acusació els atribueix l'assetjament sistemàtic durant un any a la comunitat musulmana del barri

Demanen penes de presó a 15 neonazis pels atacs a la mesquita de Nou Barris

La Fiscalia de Delictes d'Odi demana entre 3 i 10 anys de presó per a membres destacats de l'antiga cúpula de Democracia Nacional i la seva branca juvenil

RedaccióActualitzat

Novetats en la causa judicial pels atacs a la mesquita del carrer Japó, al barri de la Prosperitat de Barcelona, al districte de Nou Barris.

La Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona ha fet públic aquest dimecres l'escrit d'acusació, en què demana penes de presó molt elevades a l'antiga cúpula de Democracia Nacional a Catalunya.

El fiscal demana deu anys de presó per a Albert Bruguera, excoordinador del partit d'extrema dreta. Li atribueix el lideratge del grup que assetjava i fustigava la comunitat musulmana durant les protestes contra l'obertura de l'oratori islàmic, l'any 2017 i 2018.

A Juan de Haro, exlíder de la branca juvenil de Democracia Nacional, la Fiscalia li demana sis anys de presó.

Per als tretze acusats restants -- tots ells militants en actiu o que han format part del partit --, els demanen entre tres i sis anys de presó per danyar reiteradament el local de culte.

Albert Bruguera, excoordinador de Democracia Nacional, davant del centre de culte del carrer Japó

La meitat dels acusats tenen antecedents penals per agressions violentes per motius ideològics. Ara, els atribueixen delictes contra els drets fonamentals, coaccions, lesions i incitació a l'odi i la violència.

A Albert Bruguera, li imputen també els delictes d'amenaces greus, lesions i maltractaments, a més de l'agreujant de la motivació per discriminació religiosa.

La Fiscalia de Delictes d'Odi demana, a part, una indemnització de 30.000 euros als quinze acusats, en concepte de responsabilitat civil pels danys ocasionats a la mesquita de la Comunitat Islàmics de Nou Barris.

El fiscal assegura que s'introduïen a les cassolades contràries a la mesquita i prenien el protagonisme als veïns per intentar manipular-los i exaltar-los, atemorir la comunitat islàmica i generar sentiments d'odi i rebuig.

Fragment de l'escrit de la fiscalia de delictes d'odi contra els 15 acusats

En un escrit de cinquanta pàgines, detalla com, de forma sistemàtica i durant un any, el grup va voler impedir l'obertura, primer, i el normal funcionament, després, de la mesquita. Amb agressions, cadenats segellats, pintades, desperfectes i llançaments d'ous, excrements de gos i embotit de porc.

Fragment de l'acusació de fiscalia: "El dia 29 de gener de 2018, a les 22.30, es va fer una concentració a la porta del centre de culte integrada per una trentena de persones d'estètica d'extrema dreta que realitzaven proclames de caràcter nazi aixecant el braç amb els crits de "Heil Hitler", entre els quals es trobava l'acusat que els liderava i dirigia donant ordres precises, proferint càntics i crits contra l'obertura del centre de culte"

Una campanya amb proclames racistes, xenòfobes i feixistes que reproduïen, també, als seus perfils de xarxes socials, alguns de tancats després per ordre judicial.

ARXIVAT A:
Extrema dretaDelicte d'odi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut