Pintades a l'entrada principal de la mesquita
Pintades a l'entrada principal de la mesquita

Denuncien membres de Democracia Nacional per vandalisme a la mesquita de Nou Barris

RedaccióActualitzat

Són set els membres de Democracia Nacional que han estat denunciats en relació amb la mesquita de Nou Barris a Barcelona.

La fiscalia considera al coordinador d'aquest partit ultradretà a Catalunya com a responsable de diversos actes vandàlics i amenaçadors per impedir l'obertura del local.

En la denúncia demana que se'ls citi a declarar com a investigats. Entre els implicats hi ha Alberto Bruguera, màxim responsable de l'organització, i Juan de Haro, coordinador de la branca juvenil de Democracia Nacional. També se sol·licita que s'aporti el certificat de penals dels denunciats.

En la denúncia, la fiscalia els atribueix el bloqueig dels panys amb silicona i cadenats, pintades de color vermell per simular sang i missatges contra els musulmans, entre d'altres accions, des de l'estiu de l'any passat.

L'acusació es basa en la investigació feta pels Mossos on se'ls identifica com els presumptes autors d'aquests actes. En l'escrit de la fiscalia es decriuen, almenys, tres episodis.

El 27 de juny del 2017, el 3 de juliol del 2017 i el 14 de juliol del mateix anys. Accions en què, aprofitant una protesta veïnal de rebuig a la mesquita, van fer pintades a la persiana del local com "España para los cristianos", cartells amb l'escut preconstitucional i missatges com "Esta es nuestra tierra y vamos a defenderla" o "6 millones de parados, 6 millones de inmigrantes a su casa".

Notícia relacionada: Una manifestació ultra a Balsareny acaba amb l'agressió a tres veïns

La mateixa denúncia també acusa els set membres de Democracia Nacional d'incitació a l'odi contra la comunitat islàmica. Es considera que han participat en protestes veïnals amb l'objectiu d'incrementar l'hostilitat al barri contra aquest col·lectiu. Fa temps que entre els veïns de la zona s'organitzen manifestacions i cassolades de rebuig contra la posada en marxa de la mesquita.

 

 

El delictes que la Fiscalia atribueix als acusat són de coaccions, contra els drets fonamentals i d'afavoriment a l'odi i violència contra els musulmans.

Es dona la circumstància que un dels implicats té pendent la setmana que ve un judici on hi va com acusat. Es tracta del coordinador juvenil de Democracia Nacional, Juan de Haro, qui s'enfronta a una pena de 4 anys de presó per coaccions a periodistes en l'acte de celebració del 12 d'octubre del 2016 a la muntanya de Montjuïc.

ARXIVAT A:
Delicte d'odiRacismeIslamofòbiaExtrema dreta
Anar al contingut