Barcelona

Degoteig de fallides a la banca en un any i mig

La crisi dels mercats financers està desembocant en un degoteig de fallides entre els bancs d'inversions i hipotecaris dels Estats Units, en què ha destacat especialment la crisi de les hipoteques "subprime" o d'alt risc, anomenades així perquè el risc d'impagament és més elevat que en altres crèdits. L'última entitat que s'ha afegit al degoteig ha estat Lehman Brothers, un banc fundat el 1850 i que no ha pogut resistir la reestructuració del sector.

Actualitzat

A principis de l'abril del 2007, New Century, una de les principals entitats hipotecàries dels Estats Units, es va convertir en la primera a presentar suspensió de pagaments. L'agost del mateix any, va seguir el mateix camí el desè banc hipotecari dels Estats Units, American Home Mortage.

El febrer del 2008 el banc JP Morgan, amb el suport de la Reserva Federal dels Estats Units, va comprar el cinquè banc d'inversió nord-americà, Bear Stearns. A punt de fer fallida, era un altre dels més afectats per les hipoteques "subprime". Al juliol, les autoritats federals van passar a controlar l'entitat hipotecària IndyMac Bank

Un dels moviments més comentats ha estat la decisió recent del govern nord-americà de nacionalitzar les dues principals empreses hipotecàries del país, Fannie Mae i Freddie Mac, en un intent de rescatar el sector.

L'última gota a afegir-se al got ha estat Lehman Brothers, que s'ha declarat en fallida aquest dilluns, el mateix dia que Bank of America ha comprat Merryl Lynch i l'ha rescatat de la crisi.

Ara mateix també arrosseguen fortes pèrdues el banc Washington Mutual, i una de les asseguradores més destacades del món, AIG.

Anar al contingut