Madrid

De la Vega adverteix que Espanya "no tolerarà" que segueixin arribant immigrants il·legals

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que Espanya "no tolerarà que continuïn arribant" immigrants il·legals al país. Així de contundent s'ha mostrat de la Vega en la seva intervenció en la inauguració de la IV Conferència d'Ambaixadors espanyols, que se celebra a Madrid. De la seva banda, el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, ha instat els ambaixadors espanyols a l'estranger a "agilitzar" els mecanismes de repatriació dels immigrants irregulars, alhora que ha afirmat que Espanya haurà d'"impermeabilitzar" les fronteres davant del problema migratori.

Actualitzat

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha estat molt clara i rotunda davant dels ambaixadors espanyols a l'estranger que a partir d'avui es reuneixen a Madrid, en la IV Conferència d'Ambaixadors. De la Vega ha subratllat que "és necessari que es posi fi" a la immigració irregular, i que l'obligació del govern i dels seus ambaixadors és la de treballar perquè a Espanya només hi hagi una immigració legal i ordenada. En conseqüència, ha dit, "s'ha de fer saber als països d'origen dels immigrants que aquestes setmanes estan arribant a les nostres costes que no tolerarem que continuïn arribant, que no continuarem acceptant que s'incompleixin els acords bilaterals i multilaterals aconseguits i que estem disposats a actuar amb tota fermesa".

De la Vega ha insistit que tothom que entra a Espanya de manera irregular més tard o més aviat sortirà d'Espanya. I això ho han de saber tant els que arriben com els governs dels immigrants.

En una crida directa als ambaixadors espanyols a l'estranger, la vicepresidenta ha afirmat que "és inqüestionable que el principi de solidaritat entre els estats de la Unió ha de funcionar en el tema migratori i s'han de comportar com una vedadera entitat política. La vostra tasca de sensibilització i informació davant dels respectius governs és especialment important, és més, resulta determinant".

De la Vega ha reconegut que per tractar el problema de la immigració és imprescindible utilitzar polítiques a llarg, mitjà i curt termini. Quant a les polítiques de llarg termini, la vicepresidenta ha parlat de mesures que ataquin les raons de fons que porten les persones a voler marxar del seu país. A mitjà termini, ha subratllat la necessitat de polítiques de cooperació entre els països receptors i els països d'origen. I a curt termini, creu que s'han de reforçar les fronteres i intensificar la lluita contra les màfies.

Moratimos creu que Espanya ha d'impermeabilitzar les fronteres

El ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos creu que "les causes que porten milions de persones a emigrar són la pobresa i la desigualtat, la falta de feina i de perspectives de futur, la falta de respecte dels drets humans als seus països i la indignitat de les condicions de vida".

Davant d'aquesta situació, Moratinos creu que Espanya i els països d'origen dels immigrants estan obligats a racionalitzar i gestionar conjuntament el control de fluxos i la immigració, tant l'arribada legal com la il·legal. Al mateix temps opina que s'han d'impermeabilitzar les fronteres espanyoles, intensificar la lluita contra les màfies que trafiquen amb persones i agilitzar els mecanismes de repatriació.

Moratinos afirma que el problema de la immigració s'ha d'abordar de forma conjunta entre el país receptor i els d'origen, i "no es pot tractar com una realitat nacional o aïllada, en el moment que depaupera països en vies de desenvolupament i distorsiona la capacitat d'assimilació de les nostres societats i economies".

D'aquesta manera, Moratinos ha donat el tret de sortida a la Conferència d'Ambaixadors, en la qual durant quatre dies els representants diplomàtics d'Espanya passaran revista als aspectes més rellevants de la política exterior espanyola, en diferents sessions de treball que finalitzaran dijous a Sevilla. Les àrees que es tractaran seran: defensa, seguretat i terrorisme; lluita contra la immigració i el subdesenvolupament; emigració i immigració, i economia i energia.

Aquesta cita se celebra de forma biennal des de l'any 2000, i aquest any reuneix 123 ambaixadors espanyols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut