Londres

Crits de "nazi" contra una diputada contrària al Brexit posen en alerta el Regne Unit

La diputada europeista conservadora ha criticat la falta de resposta de la policia

Sergi MuleroActualitzat

El compte enrere per la votació de l'acord del Brexit al Parlament britànic, prevista per dimarts que ve, ha escalfat els ànims, especialment entre els partidaris més radicals de marxar de la Unió Europea.

Mentre la primera ministra, Theresa May, posa tot els mitjans per convèncer -si n'hi ha- els indecisos, la policia ha hagut d'intervenir per investigar els insults i les amenaces rebudes per alguns diputats.

Anna Soubry, la diputada europeista a la qual van dir "nazi" durant una entrevista (Reuters)


Des de fa mesos, l'exterior del Parlament de Westminster s'ha convertit en un escenari per a les diferents opinions sobre el Brexit.

 

Partidaris i detractors del Brexit es fan sentir a l'exterior del Parlament de Westminster (Reuters)


Però dels càntics i els cartells s'ha passat a imatges com la de la diputada conservadora europeista Anna Soubry, que, enmig d'una entrevista amb la BBC, al carrer, va haver de sentir com la qualificaven de "nazi".

L'entrevistador li va demanar disculpes si se sentia ofesa pel que sentia, i ella va respondre:

"Rebutjo del tot que em diguin 'nazi'.

És increïble. Això és el que li ha passat al nostre país."

 

 

Tot seguit un grup de persones la va perseguir. Els partidaris de deixar la Unió Europea l'acusen d'atacar la democràcia pel seu suport a fer un altre referèndum sobre el Brexit.

La diputada britànica Anna Soubry, escridassada per partidaris del Brexit (@Femi_sorry/Reuters)


La diputada ha criticat que la policia no hi intervingués i cinquanta diputats han escrit una carta a la responsable del cos perquè actuï.

Tot plegat passa coincidint amb l'entrada d'un conegut militant d'extrema dreta, Tommy Robinson, al partit UKIP, formació ara en declivi que va ser una de les precursores del Brexit i de la que s'ha desvinculat, fins i tot, el seu exlíder Nigel Farage.


La polèmica pel suposat insult de Corbyn a May

Fa unes setmanes la polèmica també va sorgir pel presumpte insult de "dona estúpida" del líder de l'oposició Jeremy Corbyn a la primera ministra May.


Que s'enrareixi l'ambient preocupa perquè al Regne Unit, una diputada, Jo Cox, va aser assassinada durant la campanya del Brexit a mans d'un militant d'extrema dreta.

ARXIVAT A:
BrexitTheresa MayUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut