Colau titlla d'"irresponsable" la proposta de regulació de les VTC de la Generalitat
Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (arxiu)

Colau titlla d'"irresponsable" la proposta de regulació de les VTC de la Generalitat

El conseller ha insistit que l'oferta de decret és bona i el portaveu d'Élite Taxi s'ha desmarcat de les accions violentes contra VTC

RedaccióActualitzat

Els taxis continuen tallant el tram central de la Gran Via de Barcelona, si bé segueixen oberts els carrils laterals i les cruïlles. A mig matí, els taxistes tenen previst fer una assemblea per decidir quines accions duran a terme al llarg del dia. Encaren el segon dia de vaga mentre continuen negociant amb el govern.

Arran dels incidents que hi va haver aquest divendres a la nit, protagonitzats per una vintena de taxistes que van atacar vehicles d'Uber i Cabify, es van detenir set persones.

El sector alerta que no abandonaran la protesta fins que el govern no imposi a les empreses de VTC l'obligació d'haver de contractar els serveis que presta amb hores d'antelació, i no amb els 15 minuts que proposa la Generalitat.

Reaccions a la primera jornada de vaga indefinida

Colau culpa la Generalitat de fer una proposta irresponsable i generar un conflicte amb el sector del taxi. L'alcaldessa de Barcelona ha donat suport a la protesta dels taxistes, però ha condemnat les accions violentes.

Des de la Generalitat, el conseller Damià Calvet, en declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, legitima la protesta dels taxistes, però sense violència ni alteració de l'ordre públic.

"La protesta és legítima sempre que no hi hagi una alteració de l'ordre públic i no hi hagi violència."

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha insistit que l'oferta de decret és bona i ha defensat els quinze minuts d'antelació a l'hora de contractar els VTC, però s'ha mostrat obert a continuar negociant, tot i que veu inviables les peticions que ara fan els taxistes.

"Estem davant d'una oportunitat per tirar endavant una regulació molt més adient amb els temps que estem vivint. No hi ha cap país d'Europa que hagi regulat el temps mínim de precontractació de les VTC."

 

Des del sector del taxi també s'han condemnat els actes violents contra els VTC. El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, assegura que la seva lluita és contra les empreses, no pas contra els conductors:

"Volem condemnar tot el que va passar ahir. La nostra guerra no és contra els treballadors, sinó contra les aplicacions que incompleixen la legislació."

Álvarez ha assegurat que s'expulsaran els detinguts si són de la seva organització.

ARXIVAT A:
MobilitatAda Colau
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut