Un dels cotxes VTC atacats durant la manifestació (ACN)
Un dels cotxes VTC atacats durant la manifestació (ACN)
Barcelona

Set taxistes detinguts per atacs a cotxes VTC durant una manifestació a Barcelona

Els taxistes estan de vaga indefinida, però continuen negociant amb el govern

RedaccióActualitzat

La primera jornada de protesta i vaga indefinida dels taxistes ha acabat amb set persones detingudes.

El col·lectiu ocupa la Gran Via de Barcelona des de divendres a la tarda, en protesta perquè troben insuficient la nova regulació de la Generalitat sobre els vehicles de lloguer amb conductor. A les tres, ja bloquejaven la majoria de carrils entre Passeig de Gràcia i Balmes.

El sector s'ha declarat en vaga indefinida perquè no els ha agradat la proposta de la Generalitat per regular el servei dels vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC.

 

 

Incidents en la manifestació fins a la plaça Sant Jaume

Divendres, a les set del vespre, en una ràpida assemblea, els taxistes es van refermar en la vaga indefinida. El principal punt de desacord: el temps de contractació d'un vehicle VTC. Van decidir deixar els taxis parats a la Gran Via i anar en manifestació fins a la plaça de Sant Jaume.

 

 

Durant la manifestació, una vintena de taxistes, amb la cara tapada, van atacar els vehicles d'Uber o Cabify que van trobar de camí. Van trencar retrovisors, vidres i portes. Altres taxistes van intentar calmar els ànims. Un conductor de VTC va haver de ser atès pels serveis d'emergència per una crisi d'ansietat. 

Set taxistes van quedar detinguts per danys i desordres. Cinc detencions les han fet els Mossos d'Esquadra, i les altres dues, la Guàrdia Urbana.

 

 

 

 

El sector dels VTC, també contra el decret

El decret de la Generalitat, però, tampoc agrada a la patronal dels VTC, Unauto. Condemnen els "nivells de violència intolerables en un estat de dret", i el bloqueig "il·legal" protagonitzat pel sector del taxi a Barcelona. El seu president a Catalunya, Josep Maria Goñi, considera que el govern està cedint a la pressió dels taxistes al carrer i a la violència contra els competidors.

Atribueixen la situació actual a "la presa de decisions polítiques unilaterals i precipitades que hi va haver en l'aprovació del Decret Llei pel govern".

 

Vaga indefinida decidida en assemblea

Divendres al migdia, després d'una assemblea a la T2 de l'aeroport del Prat, els taxistes van decidir per unanimitat fer vaga indefinida i tornar a ocupar la Gran Via de Barcelona, com ja van fer el mes de juliol, entre els carrers de Pau Claris i Calàbria.

Troben insultant la proposta del govern que el servei d'empreses com Uber o Cabify s'hagi de reservar amb quinze minuts d'antelació i no amb sis hores, com proposava el sector del taxi.

Malgrat la vaga, els taxistes continuen negociant amb el govern.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut