Ciutadans trenca amb Manuel Valls pel suport a Colau a l'Ajuntament de Barcelona
Inés Arrimadas (EFE)

Ciutadans trenca amb Manuel Valls pel suport a Colau a l'Ajuntament de Barcelona

Arrimadas anuncia que els seus regidors tindran grup propi al consistori barceloní

RedaccióActualitzat

Ciutadans trenca amb Manuel Valls per haver donat suport a Ada Colau en la investidura. Inés Arrimadas ho ha anunciat des de Madrid, en una compareixença davant de la premsa després de l'executiva en què el partit taronja ha pres la decisió.

Arrimadas ha afegit que els seus regidors tindran veu pròpia i grup propi a l'Ajuntament.

"Hem decidit separar-nos de Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona i tindrem grup propi amb els nostres tres regidors per tenir una veu pròpia individualitzada a l'Ajuntament de Barcelona. Els nostres regidors són Mari Luz Guilarte, Marilén Barceló i Francisco Sierra. Ells són a partir d'ara els que parlen en nom de Ciutadans.

Les discrepàncies amb la investidura d'Ada Colau ens han dut a prendre aquesta decisió. Som la veu del constitucionalisme a Catalunya, la veu dels que no volen que els ajuntaments estiguin en mans del separatisme i som els que sabem que entre Colau i Ernest Maragall no hi ha gaires diferències i no han trigat ni 48 hores a donar-nos la raó."

La decisió l'ha pres Rivera i la direcció del partit li ha donat suport. El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha estat l'encarregat de comunicar aquesta ruptura a Valls, després de la reunió de l'executiva.  

 

Arrimadas ha insistit en el desacord amb la decisió d'investir Colau:

"Teníem raó: la diferència entre Maragall i Colau és molt poca i ja s'ha vist, perquè la seva primera decisió ha estat tornar a posar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament."

Arrimadas ha afegit que mai no ha negat les "discrepàncies" amb Valls, però això ha estat "una discrepància molt important en una qüestió molt important".

De fet, la investidura de Colau ha estat la gota que ha fet vessar el got de la relació entre Valls i Ciutadans; unes relacions que ja es van tensionar arran dels acords de la formació de Rivera amb Vox.

Dissabte, tres vots de la candidatura de Valls, que es va presentar a les eleccions municipals amb el suport de Ciutadans, van permetre a Ada Colau ser reelegida alcaldessa de Barcelona, malgrat que la formació liderada per Albert Rivera s'havia oposat a aquesta decisió i havia apostat sempre per votar Jaume Collboni, del PSC.

A l'acte de constitució de l'Ajuntament, que no va estar exempt de polèmica, Valls va defensar la seva decisió per "sentit d'estat". Per l'exprimer ministre francès, "el més important era evitar que Barcelona tingués un alcalde independentista".

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MManuel VallsCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut