Les negociacions continuen malgrat les desavinences.
Les negociacions continuen malgrat les desavinences.
Barcelona

CiU i PSC no es posen d'acord per pactar el cara a cara entre Mas i Montilla i donen motius contradictoris

La possibilitat d'un cara a cara entre José Montilla i Artur Mas és cada vegada més lluny. L'enfrontament entre CiU i el PSC per la negociació de les condicions ha arribat a un punt àlgid. La llengua continua sent un tema controvertit, però també l'ordre dels debats, i les versions són totalment contradictòries. CiU afirma que el PSC insisteix a fer el primer debat en castellà, punt que la federació nacionalista no està disposada a acceptar. Per contra, els socialistes catalans neguen que l'ordre sigui una condició.

Actualitzat
En declaracions al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, el cap de campanya de Convergència i Unió, David Madí, és pessimista sobre la viabilitat del cara a cara de José Montilla i Artur Mas. Està convençut que el PSC no el vol fer i que per això planteja condicions inassumibles. "Ens demanen inexcusablement el primer debat en castellà i saben que això no ho podem assumir de cap manera. Perquè si per primera vegada en 30 anys es fa un cara cara en unes eleccions catalanes" i el primer ha de ser en castellà "saben que estan tocant un tema de principis", ha explicat Madí.

La número dos de la candidatura socialista, Montserrat Tura, nega que l'ordre dels debats sigui una condició en les negociacions. "El que s'ha comentat és que més enllà d'un mitjà d'àmbit català estaria bé que el debat es produís en un mitjà d'ambit estatal per una qüestió d'anàlisi d'audiències", ha assegurat Tura.

Fonts del PSC van més enllà i asseguren que mai s'ha parlat de l'ordre dels debats. Malgrat tot, ningú llença la tovallola encara i admeten que hi ha altres serrells a negociar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut