Shakira i Piqué, quan eren parella, el 2019 (Europa Press/Raúl Terrel)
Shakira i Piqué, quan eren parella, el 2019 (Europa Press/Raúl Terrel)

Cinc cançons més de Shakira que parlen de Piqué: "Ha pujat al tren dels rapers"

La cantant colombiana ha rebentat YouTube amb la seva nova cançó, en què les referències a la seva exparella són més explícites que mai

RedaccióActualitzat

L'última cançó de Shakira, plena de dards contra Gerard Piqué, ha generat un rebombori a les xarxes que gairebé ha eclipsat l'artista amb qui col·labora en aquest tema, el productor argentí Bizarrap. De fet, ja bullien amb les especulacions prèvies a la publicació, la matinada d'aquest dijous.

El cert és que no és el primer cop que l'artista colombiana inclou referències a la seva relació amb Gerard Piqué en una cançó, encara que mai fins ara havia estat tan explícita. Shakira ha inclòs els noms de Piqué i la seva parella, Clara Chía, a la lletra. I també es refereix a la seva exsogra.

"Aquí, Shakira el que fa és deixar enrere les metàfores i els simbolismes i va directe als noms propis", remarca el periodista de Catalunya Ràdio especialitzat en música, Blai Marsé.

Shakira "potser traspassa algunes línies vermelles en aquest sentit" i "no ha calculat prou els efectes que podrà tenir això".

"Crec que aquí Shakira ha pujat al tren dels rapers", diu Marsé, que identifica específicament la font d'inspiració de l'artista colombiana en una altra cançó amb la signatura de Bizarrap: la que va fer amb el porto-riqueny Residente, criticant sense embuts el cantant de reggaeton J Balvin, ara farà un any.

Li diu coses com "Un día dijo que quiso hacer reggaetón siendo franco, al descubrir que Daddy Yankee era blanco. Lo peor de todo y lo más grave es que este pendejo es racista y no lo sabe". És aquesta:

 

12 anys de relació, en cançons

Shakira ja va dedicar una cançó explícitament a la seva relació amb Piqué, va ser a "Me enamoré", publicada el 2017. En aquest cas, feia referències a la seva història d'amor, amb fragments com "mira, qué cosa bonita, qué boca más redondita, me gusta esa barbita" o "contigo yo tendría diez hijos, empecemos por un par", que són els que justament han tingut.

 

El mateix any, també va incloure una menció a l'exfutbolista del Barça en el tema que va fer amb Carlos Vives "La bicicleta". Hi deia: "Que si a mi Piqué algún día le muestras el Tayrona, después no querrá irse pa' Barcelona."

 

Més recentment, i un cop Shakira i Piqué van anunciar la separació --al juny de l'any passat--, l'artista ha fet una mena de trilogia, que aquest dijous podria haver tancat, o no, fent cançons carregades de missatges a la seva exparella. I la càrrega ha anat in crescendo.

El primer, "Te felicito", un tema que va publicar amb l'artista porto-riqueny Rauw Alejandro i amb fragments com "por completarte me rompí en pedazos, me lo advirtieron pero no hice caso, me di cuenta que lo tuyo es falso".

 

La segona cançó és "Monotonía", feta amb Ozuna. En el videoclip --gravat, per cert, a Manresa--, Shakira compra en un supermercat plorant i, després de rebre un tret de bazuca al pit que la forada, recull el seu cor de terra i el passeja pel carrer.


Un precedent: "Si te vas"

El periodista Blai Marsé, fent una mica d'arqueologia en la discografia de Shakira, ha trobat un precedent. Es tracta del tema "Si te vas", del 1998. Potser referint-se a una relació anterior, l'artista hi diu coses com "si te vas y me cambias por esa bruja, pedazo de cuero, no vuelvas nunca más que no estaré aquí". La pots escoltar aquí:

 

Malgrat tots aquests precedents, Shakira mai havia escrit una lletra tan explícita com la seva última cançó, la Session #53 de Bizarrap. Gerard Piqué no ha reaccionat, per ara.

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut