L'estudi aplana el camí per a nous tractaments contra malalties vinculades a l'envelliment.
L'estudi aplana el camí per a nous tractaments contra malalties vinculades a l'envelliment.
Sydney

Científics d'Austràlia i els EUA aconsegueixen revertir l'envelliment en ratolins

Científics d'Austràlia i els EUA han desenvolupat un compost que podria, amb el temps, fer possible que un ésser humà de 60 anys se senti com un de vint. De moment, han aconseguit revertir l'envelliment muscular en ratolins i esperen poder fer proves clíniques amb éssers humans a finals del 2014.

RedaccióActualitzat

Científics d'Austràlia i els EUA han desenvolupat un compost que podria, amb el temps, aconseguir que un ésser humà de 60 anys se senti com un de vint. De moment, han fet possible revertir l'envelliment muscular en ratolins i esperen poder fer proves clíniques amb éssers humans a finals del 2014.

L'equip, liderat per David Sinclair, de la Universitat de Nova Gal·les del Sud, a Austràlia, ha realitzat aquesta investigació a la Facultat de Medicina de Harvard dels Estats Units.

Aquest compost químic aporta més energia als ratolins i els dóna tonicitat muscular. També els redueix les inflamacions i millora significativament la seva resistència a la insulina. "He estudiat l'envelliment a nivell molecular durant gairebé vint anys i mai vaig pensar que veuria que l'envelliment pogués revertir. Pensava que seria afortunat si ho desaccelerava una mica", ha explicat Sinclair a la cadena australiana ABC.

Els investigadors també han analitzat en ratolins molt grans malalties com la diabetis, l'atròfia, el debilitament muscular i inflamacions que poden ser el detonant de malalties com l'artritis.

L'estudi aplana el camí per a nous tractaments contra malalties vinculades a l'envelliment com el càncer, la diabetis tipus 2, inflamatòries o que tenen a veure amb el deteriorament dels músculs. "Tots aquests aspectes de l'envelliment van ser revertits en una setmana i això representa un resultat aclaparador", ha indicat l'expert. Sinclair ha subratllat que el seu equip va aconseguir identificar una nova causa de l'envelliment força freqüent en els músculs, entre ells el cor. Esperen iniciar les proves clíniques a finals de l'any, però no saben quan aquest component podria estar a disposició del públic.

Anar al contingut