Barcelona

CCOO denuncia l'estancament en la reducció de les desigualtats entre homes i dones a la feina

Dos dies abans de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, Comissions Obreres ha denunciat la discriminació que encara viuen les dones en el mercat laboral. Pel sindicat, el més greu és que les dades indiquen un estancament en la reducció de les desigualtats entre homes i dones.

Actualitzat
Les dones continuen tenint una població activa inferior a la masculina, aproximadament el 66% de les dones respecte al 86% dels homes. També continuen tenint un taxa d'atur més elevada, gairebé el doble que la masculina, i de més llarga durada que la dels homes. Pateixen més temporalitat, de més del 28% respecte al 26% dels homes, i cobren un 19% menys a Catalunya i un 18% menys a tot Espanya.

A més, les dones es concentren en llocs de treball dels sectors menys valorats i més mal retribuïts, com és el sector serveis i, en especial, el de serveis a les persones. A més, aquests sectors que es feminitzen de manera natural experimenten un estancament dels salaris. Les dones també han de carregar amb les responsabilitats familiars, a més de les laborals. Aquestes situacions són encara més acusades en el cas de treballadores joves o immigrants.

Amb aquestes dades a la mà, el sindicat Comissions Obreres denuncia que, tot i que en els últims 10 anys ha crescut molt l'ocupació femenina, actualment es viu un estancament del procés de reducció de desigualtats de gènere en els centres de treball.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut