Madrid

Representants de 45 països africans i 170 espanyoles es troben a Madrid per debatre mesures de suport a les dones

Madrid acull la II Trobada Espanya-Àfrica Dones per un Món Millor. Són dos dies de conferències, debats i taules rodones, dones espanyoles i africanes amb responsabilitats polítiques, econòmiques i culturals al voltant d'un repte comú, que és millorar la situació de les dones en tots els àmbits de la vida.

Actualitzat

Només 13 quilòmetres separen Espanya de l'Àfrica, una distància que es converteix en un abisme quan es parla d'educació, sanitat, igualtat entre homes i dones i respecte a la vida. Per parlar d'aquestes qüestions i de com millorar la situació de la dona africana, prop de 300 dones de 45 països africans, i 170 d'espanyoles del món de la política, l'empresa i, en definitiva, de tots els àmbits de la societat celebraren fins aquest dijous la segona Trobada Espanya-Àfrica Dones per un Món Millor amb un objectiu difícil però molt concret, com ha assenyalat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega: la igualtat i el reconeixement dels drets de les dones. "La societat només avança si avancem tots, i en concret les dones", ha afegit.

Durant la trobada es presenten alguns projectes per promoure el turisme sostenible al Senegal i al Marroc, la cooperació empresarial, la formació a la dona empresària o el desenvolupament econòmic, entre d'altres.

La reina Sofia ha estat l'encarregada d'inaugurar aquesta segona Trobada Espanya-Àfrica, i ha advocat per trobar els mecanismes que contribueixin definitivament a acabar amb la discriminació. La cimera la clausurarà el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut