Els investigadors s'emporten detingut a Sant Feliu de Guíxols l'informàtic vinculat a la xarxa de falsificació (ACN / Marina López)

Catorze nous detinguts en l'operatiu contra la xarxa que falsificava carnets de conduir

Les detencions s'han fet a Olot, Figueres, Girona, Vic i Mallorca, en una nova fase d'una operació policial que es va iniciar l'11 de maig del 2021

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut aquest dilluns 14 persones per estar relacionades amb la xarxa que falsificava carnets de conduir per mitjà d'un informàtic que treballava per a la Direcció General de Trànsit (DGT). Les detencions s'han fet a Olot, Figueres, Girona, Vic i Mallorca.

Segons fonts properes al cas, la investigació ha identificat més sospitosos que formarien part del grup d'intermediaris del grup criminal.

La primera fase de l'operatiu va ser l'11 de maig del 2021. Aleshores, la policia va desplegar el macrooperatiu Loki per desmantellar la xarxa que falsificava els carnets de conduir. Es va actuar en 25 províncies espanyoles i es van detenir més de 600 persones, entre els integrants de la xarxa i els que se'n van beneficiar. També es va decretar presó per a vuit persones.

La policia enduent-se proves de l'escorcoll d'un domicili de Sant Feliu de Guíxols (ACN / Marina López)

La xarxa, acusada de falsificar carnets de conduir

La investigació es va iniciar el novembre del 2020 després d'una denúncia policial i fins al febrer del 2021 la xarxa va falsificar 1.800 carnets de conduir, tot i que el total podria ser superior.

A més de l'informàtic que treballava a la DGT, la investigació també identifica intermediaris, que s'encarregaven de captar els clients, administratius i blanquejadors.

Es tractava d'un grup organitzat i jerarquitzat. L'informàtic estava al capdamunt de la cúpula i feia servir perfils de funcionaris habilitats per accedir a la base de dades de la DGT per tal d'elaborar carnets fraudulents i retornar punts.

Les tarifes que haurien pagat els clients anirien des dels 4.500 euros per recuperar els punts, als 6.000 euros per un carnet de conduir nou o als 15.000 euros per un permís de camió.

Als sogres de l'informàtic se'ls acusa de blanquejar els diners de l'organització criminal gestionada pel seu gendre. Segons la investigació, s'encarregaven d'emmagatzemar els beneficis del frau i transformar-los en "diner lícit" a través de diverses operacions, com inversions en borsa, contractes de crèdit, adquisicions de béns, reformes d'habitatges, transferències bancàries o la compra de criptomonedes.

ARXIVAT A:
Policia NacionalMossos d'Esquadra
Anar al contingut