Catalunya, primera destinació turística de l'Estat i on més es gasta

Les dades del mes de juny confirmen les bones perspectives d'ocupació turística a Catalunya per a aquest mes d'agost

RedaccióActualitzat

Catalunya va ser la comunitat autònoma de l'Estat que més turistes va rebre durant el mes de juny: més de 2.200.000 visitants, gairebé una quarta part del total. També és el destí on van gastar més diners. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, aquesta xifra representa més d'un 2% més de turistes que al juny de l'any passat.

Les dades confirmen les bones perspectives del sector. Tot i així, el Brexit, que fa que hi hagi menys turistes britànics, i altres destinacions competidores com Egipte, Turquia, Tunísia o Grècia resten visitants a tot l'estat.

Ocupació que esperen els hotelers per a aquest mes d'agost


Aquesta tendència a l'alça també es dona si analitzem les dades del primer semestre d'aquest any. Catalunya va rebre en total 8,9 milions de visitants, un 2,5% més que durant el mateix període de l'any passat. Després, se situen les Canàries i Andalusia. Aquestes xifres milloren lleugerament les de l'any passat, però no arriben a les del 2016 i 2017 que van ser extraordinàries

Pel que fa al lloc de residència habitual dels visitants estrangers del mes de juny, la majoria eren francesos. Les durades de les estades en hotels que més predominen oscil·len entre 4 i 7 nits.

On més venen... i on més gasten

Però Catalunya no només és la comunitat que rep més turistes, sinó que també és on més diners es gasten. Pel que fa a la despesa, cada turista va deixar al territori català, de mitjana, més de 1.100 euros, un 2,5% més que fa un any.

En total, els turistes residents a l'estranger amb destinació principal a Catalunya van gastar gairebé 2.500 milions d'euros al mes de juny. Aquesta xifra suposa un increment del 4,7% respecte al mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a Espanya, la despesa va ser de gairebé 10.000 milions, el que suposa també un increment però en aquest cas del 3,5% més que el juny del 2018.


Bones previsions per a l'agost

Aquestes dades confirmen les bones perspectives d'ocupació turística a Catalunya per a aquest mes d'agost, tant als establiments de platja com als de l'interior. En general, les reserves d'hotel avancen a bon ritme, tot i que no és igual a tot el territori català.

A les comarques centrals, com el Solsonès, les reserves superen el 75%


A les comarques de Tarragona, per exemple, preveuen una petita baixada pel creixement de destinacions turístiques com Turquia i el repunt d'altres països com Egipte o Tunísia.

Pel que fa a les comarques gironines, els pics d'ocupació s'esperen per a la primera quinzena de mes, sobretot a la Costa Brava. Els hotels preveuen omplir fins al 90% de les habitacions.

A les comarques centrals com el Berguedà, l'Anoia i el Solsonès, les reserves ja superen el 75% en les zones més rurals i confien en el client d'última hora per penjar el cartell de complet.

Al Pirineu esperen penjar el cartell de complet


Al Pirineu de Lleida també calculen arribar gairebé a la plena ocupació, després d'un juliol marcat pel trasllat i posterior cancel·lació del Doctor Music Festival, tal com ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau:

"Hi haurà un bon nivell d'ocupació. No sé si rondarem el 100%, però sí un 90-95% a molts dels pobles. En cap de setmana estarà molt ple. Entre setmana cal dir que hi ha hagut una mica de punxada i esperem recuperar durant el mes d'agost. Les previsions són bones i esperem que faci bo i que la gent vagi al Pirineu."

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut