Casey Affleck, en rebre l'Oscar al millor actor, el 2017 (Reuters)
Casey Affleck, en rebre l'Oscar al millor actor, el 2017 (Reuters)
Los Angeles

Casey Affleck no anirà a la gala dels Oscars per les protestes de #metoo

El guanyador de l'Oscar a millor actor l'any passat va estar involucrat en un cas d'assetjament sexual el 2010 i prefereix no entregar l'estatueta a la millor actriu

RedaccióActualitzat

Casey Affleck, guanyador de l'Oscar al millor actor l'any passat per la pel·lícula "Manchester frente al mar", no entregarà aquest any l'estatueta a la millor actriu, com és tradició, després de les protestes que han recordat que va estar involucrat en un cas d'assetjament sexual.

Davant d'una possible controvèrsia, Affleck ha comunicat a l'Acadèmia de Hollywood que no presentarà el guardó ni assistirà a la cerimònia. La decisió de l'actor arriba enmig de l'escàndol d'agressions sexuals a les dones en el món de l'espectacle amb els moviments de #metoo (jo també) i #timesup (el temps s'ha acabat).

Quan l'any passat Affleck va ser nominat als Oscars, alguns mitjans de comunicació van rescatar un suposat cas d'assetjament sexual durant el rodatge d'"I'm Still Here", un fals documental del 2010. La productora i la directora de fotografia el van denunciar. Finalment, el cas es va tancar amb un pacte entre acusació i defensa, però l'actor va rebutjar les acusacions.

Després de l'escàndol del productor Harvey Weinstein, amb nombroses acusacions d'agressió sexual, molts actors també han estat acusats. És el cas de Kevin Spacey, Dustin Hoffman, James Franco, Bret Ratner, John Lasseter, Louis C. K. o Bryan Singer.

La gala dels Globus d'Or del passat 7 de gener va estar marcada per les protestes contra l'assetjament sexual. Com a denuncia, actors i actrius van desfilar per l'estora vermella vestits de negre. Per la seva banda, la revista "Time" va escollir com a personalitat de l'any 2017 el moviment social #metoo. El setmanari va destacar la importància dels gestos de les dones que han "trencat el silenci" en aquesta qüestió, tant al món del cinema com en altres àmbits.

ARXIVAT A:
Premis Oscars FeminismeCinema
Anar al contingut