La portada de "Time" amb cinc dones que han denunciat abusos sexuals com a personatges de l'any
La portada de "Time" amb cinc dones que han denunciat abusos sexuals com a personatges de l'any

"Time" tria les dones del #metoo com a personatge de l'any

Les dones que s'han atrevit a denunciar abusos sexuals protagonitzen la tradicional portada de la revista per haver "trencat el silenci"

Actualitzat

La revista "Time" ha escollit com a personalitat de l'any 2017 el moviment social #Metoo, sorgit de l'onada de denúncies d'assetjament sexual. El setmanari destaca la importància dels gestos de les dones que han "trencat el silenci" en aquesta qüestió, tant al món del cinema com en altres àmbits, des de les primeres acusacions contra el productor nord-americà Harvey Weinstein, a l'octubre.

L'editor de "Time", Edward Felsenthal, compara el moviment #Metoo (#Jotambé) amb la lluita pels drets civils i destaca que ha creat una "revolució del rebuig" a partir d'"actes de coratge individuals".

 

 

A la portada, la revista hi col·loca cinc de les dones que han denunciat públicament haver estat víctimes d'assetjament sexual: l'actriu Ashley Judd, la cantant Taylor Swift, la treballadora agrícola Isabel Pascual, l'enginyera de software Susan Fowler i la lobbista Adama Iwu.

 

"Les accions de les dones de la nostra portada, juntament amb les de centenars d'altres, i també de molts homes, han desencadenat un dels canvis més ràpids a la nostra cultura des dels anys seixanta."

 

 

El cas de Harvey Weinstein va iniciar una onada de denúncies contra altres figures del cinema, que més tard es va estendre als mitjans de comunicació i a cercles polítics, en diverses ocasions per casos que es van registrar fa anys i es van mantenir en silenci.

"La seva ira col·lectiva ha impulsat resultats immediats i sorprenents: pràcticament cada dia, dirigents d'empreses han estat acomiadats, magnats s'han ensorrat i icones han caigut en desgràcia. En alguns casos, s'han produït càrrecs penals."

 

 

Darrere les dones que han denunciat l'assetjament sexual, "Time" col·loca com a finalistes el president dels Estats Units, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping, segon i tercer, respectivament.

 

Notícia relacionada: La violència sexual no són casos aïllats: la campanya #Metoo, al carrer

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut