Los Angeles

"Tres anuncios en las afueras" s'imposa en els Globus d'Or més reivindicatius

El film de Martin McDonagh obté quatre estatuetes durant una cerimònia marcada per la reivindicació contra l'assetjament sexual, arran dels casos que han sacsejat Hollywood

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada s'han entregat els Globus d'Or, que representen la prèvia dels Oscars, que s'entregaran al març. A Los Angeles, la cerimònia d'aquest any ha estat marcada per l'allau d'acusacions d'assetjament sexual sobre moltes actrius. Per aquest motiu, pràcticament totes s'han vestit de negre.

L'associació de premsa estrangera a Hollywood ha decidit que la millor pel·lícula sigui "Tres anuncios en las afueras", de Martin McDonagh. La història d'una venjança i violència també s'endú el premi a la millor actriu per a Francis McDormand i al millor actor de repartiment per a Sam Rockwell.

 

 

El millor actor ha estat Gary Oldman, pel seu paper de Winston Churchill a "El instante más oscuro". Guillermo del Toro s'ha endut el Globus d'Or al millor director per "La forma del agua" una fàbula aquàtica durant la Guerra Freda. En animació, l'última producció de Pixar, la història mexicana de "Coco", s'endú el premi a millor pel·lícula animada.

Pel que fa a sèries de televisió, la "TV movie" "Big Little Lies", d'HBO, aconsegueix quatre estatuetes, entre elles les de millor minisèrie i millor actriu per a Nicole Kidman. L'apocalíptic drama "The Handmaid's Tale" s'endú dos Globus d'Or, els de millor actriu i millor sèrie dramàtica. Les grans oblidades: "Joc de trons" i "Stranger Things", que no s'han endut cap premi.

 

 

El color negre contra l'assetjament sexual

Ha estat una de les cerimònies més reivindicatives de la història dels Globus d'Or. Era la primera cita després dels casos d'assetjament sexual a Hollywood que es van destapar amb l'escàndol del productor Harvey Weinstein. Les actrius que han assistit a la cerimònia a l'Hotel Beverly Hilton, de Los Angeles, han decidit vestir-se de negre, en senyal de protesta, però també en solidaritat amb el moviment conegut com a #MeToo, que ha trencat el silenci sobre aquesta xacra sexista que planteja un canvi social als Estats Units i a la resta del món. Molts actors també s'han sumat a aquesta protesta silenciosa vestint-se de negre.

 

 

Un dels moment culminants de la reivindicació l'ha protagonitzat la presentadora, actriu i productora de televisió Oprah Winfrey, quan ha recollit el premi honorífic Cecil B. DeMille, posant tot el públic dempeus:

"Un nou dia s'aixeca a l'horitzó, i això serà gràcies a moltes dones magnífiques i homes espectaculars que hauran lluitat molt per fer el necessari perquè arribi el moment en què ningú mai més hagi de dir: 'Jo també.'"

 

 

El presentador de la gala, el showman Seth Meyers, ha centrat el seu monòleg inicial a repartir llenya contra els acusats d'escàndols sexuals, com l'actor Kevin Spacey o el productor Harvey Weinstein. Fins i tot ha estat capaç de fer-ne humor negre:

"Harvey Weinstein no és aquí aquesta nit perquè he sentit rumors que és boig i és molt difícil treballar amb ell. No us preocupeu, tornarà d'aquí vint anys, quan es converteixi en la primera persona de la història xiulada a l'apartat 'in memoriam'."

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut