L'aplicació de penes als condemnats pel Suprem i la possibilitat del tercer grau
Forcadell i Bassa davant el Suprem i Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva a la presó de Lledoners

Carta conjunta dels presos: "A través nostre es pretén escarmentar milions de persones"

Els nou condemnats per sedició asseguren, en una carta conjunta, que "l'Estat ha buscat venjança i càstig"

RedaccióActualitzat

Des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric, les nou persones condemnades per sedició, han fet pública una carta conjunta titulada "No és justícia. És venjança":

"No s'ha fet justícia. La sentència és la trista culminació d'una instrucció que no ha respectat les garanties processals pròpies de l'estat democràtic i de dret. Un procés judicial que no ha buscat justícia. L'Estat ha buscat venjança i càstig"

Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raúl Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull diuen que la sentència té voluntat d'escarni:

"A través nostre es pretén escarmentar milions de persones que els darrers anys han defensat pacíficament l'exercici del dret a l'autodeterminació i s'han mobilitzat a favor de la independència"

Expliquen que, al seu parer, en aquest judici "han quedat en evidència les mancances processals" i que hi havia premeditació:

"El processament per rebel·lió s'ha demostrat que era premeditat amb l'únic propòsit de segrestar la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. L'emmordassament de la veu de milions de catalans i catalanes a través de la suspensió dels seus representants escollits a les urnes és d'una gravetat sense matisos en termes democràtics"

A la carta, també renoven públicament el seu compromís polític i la defensa del referèndum:

"La nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República. Però, abans que independentistes, som demòcrates i per això mai renunciarem que siguin les dones i els homes de Catalunya les que s'expressin lliurement a les urnes per decidir el futur polític del país"

Els nou firmants reten homenatge als homes i dones que els han precedit "en la defensa de la causa de la llibertat de Catalunya" i especialment  al president Lluís Companys, "condemnat per rebel·lió l'any 1934 per l'equivalent al Tribunal Suprem de l'època i assassinat el 15 d'octubre de 1940, demà farà 79 anys, per decisió d'un altre tribunal espanyol."

També refermen el seu "compromís amb el diàleg i renoven novament l'aposta per trobar mitjançant vies democràtiques una solució al conflicte"

La carta des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric inclou una crida a la mobilització, sense violència:

"Fem una crida a sortir al carrer i fer que la nostra veu s'escolti arreu, de manera ferma, amb tot el coratge que tinguem capacitat de manifestar i amb una insubornable i incondicional adhesió als principis i la pràctica de la no-violència. Evitem provocacions i desautoritzem per la via dels fets aquells que volen confondre'ns i barrejar-nos en les pràctiques d'una violència que mai hem avalat ni avalarem."

Els nou condemnats aprofiten també la carta per agrair el suport rebut.

 

Carta conjunta dels presos ... by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésJosep RullJordi TurullJordi SànchezDolors BassaCarme ForcadellJordi CuixartRaül RomevaJoaquim FornOriol Junqueras
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut