Quim Torra: "Rebutgem la sentència, per injusta i antidemocràtica" (Reuters)
Quim Torra: "Rebutgem la sentència, per injusta i antidemocràtica" (Reuters)
Barcelona

Quim Torra: "Exigim la llibertat i l'amnistia dels presos polítics i exiliats"

El president de la Generalitat demana per carta reunir-se de manera "urgent" amb el rei i Pedro Sánchez per abordar "la crisi que s'obre amb la sentència"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat ha llegit una declaració consensuada pel govern amb diferents institucions, partits i entitats en relació amb la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés. Quim Torra ha dit que rebutgen la sentència i que ho consideren un acte de venjança:

"En aquest judici hem pogut comprovar que s'han inventat fets i que s'ha construït un relat fals per poder cometre un acte de venjança i no pas de justícia. Som davant d'un estat incapaç d'assumir tota la democràcia que un estat modern ha de saber assumir, basant la convivència entre els seus ciutadans en la voluntat popular."


La declaració comença dient que "Catalunya viu una hora greu" i destaca que els condemnats van actuar "sempre" amb sentit "escrupolosament democràtic i absolutament pacífic"

Un cop fet pública la sentència condemnatòria, Torra ha reclamat la llibertat dels presos.

"Exigim el fi de la repressió i la llibertat dels presos i de les preses polítiques, exiliats i exiliades, inclosa l'amnistia com a punt final per a totes les persones represaliades. El camí de la solució dels conflictes és sempre la paraula, el vot i la llibertat. L'amenaça, la presó i el càstig no són la solució de res."

 

Quim Torra, acompanyat del seu govern i de representants de diferents institucions, partits i entitats (EFE)


Torra ha remarcat que no accepten la decisió del Suprem:

"El govern i jo mateix com a president rebutgem aquestes sentències, per injustes i antidemocràtiques, per formar part d'un judici polític i d'una causa general contra el dret a l'autodeterminació de Catalunya i a l'independentisme. Avui, més que mai, som al costat de les seves famílies, perquè avui, més que mai, ens sentim fraternalment solidaris amb els condemnats pel Tribunal Suprem."


"Prenem el compromís de no defallir mai"

Els firmants de la declaració es comprometen a "no defallir" i subratllen que "la societat catalana respondrà amb determinació i civisme."

"Prenem el compromís de no defallir mai en la voluntat de retornar-los la llibertat. Així mateix els volem expressar el nostre agraïment per la seva generositat i responsabilitat assumides. El seu sacrifici no serà en va. Serà la llavor de llibertat i justícia. La societat catalana sabrà respondre a aquesta ignomínia de la manera que sempre s'ha expressat, amb determinació, amb serenitat, amb fermesa, amb civisme, amb el sentit democràtic i pacífic que ens caracteritza. La nostra causa és una causa justa (···) L'hora és greu. Que en aquests dies que vindran sapiguem donar el millor de cadascun de nosaltres"

 

Torra ha llegit la declaració a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat (Reuters)


El president de la Generalitat ha anunciat que el govern farà aquest dimarts una reunió extraordinària per analitzar la sentència del Suprem sobre el procés i la resposta de l'executiu a aquesta decisió judicial. També ha dit que compareixerà al Parlament i que enviarà cartes al rei i a Pedro Sánchez per reunir-se de manera "urgent" per abordar "la crisi que s'obre amb la sentència".

Acompanyaven Torra els membres del seu govern; el president del Parlament, Roger Torrent; l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i els expresidents de la cambra catalana Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach, a més d'altres representants polítics i socials.

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem Procés catalàQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut