Els presidents del Parlament: "La sentència provocarà una ruptura emocional superior a la de l'Estatut"
Els expresidents Benach, Torrent, Rigol i De Gispert en una compareixença al despatx d'Audiències de la cambra l'octurbre de 2019
Barcelona

Els presidents del Parlament: "La sentència provocarà una ruptura emocional superior a la de l'Estatut"

Roger Torrent assegura que és una sentència "contra la societat catalana, les seves institucions i representants"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha comparegut amb els expresidents Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert per donar resposta a la sentència del procés i recordar Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó, per les seves decisions quan estava en el mateix càrrec que ells.

Tots quatre han llegit una declaració institucional al despatx d'Audiències de la cambra catalana. Torrent ha assegurat que la sentència és un dels moments més foscos de la història del Parlament.

"Condemna injusta i injustificable que converteix el dia d'avui en un dels moments més foscos des de la restauració d'aquest parlament amb la fi del franquisme."

"Som molts els que estem avui amb vosaltres, les institucions i els carrers, i ens toca a tots cuidar-nos en els dies que vindran."

 

Joan Rigol ha denunciat que s'ha condemnat Forcadell per haver permès que es "pugui parlar de tot el que interessa a la ciutadania", al Parlament i per haver "garantit la llibertat d'expressió i no haver convertit la mesa en un òrgan censor".

"No perdonen a la Carme haver presidit una entitat social responsable de les majors mobilitzacions socials de la història d'aquest país, sempre cíviques i pacífiques. No li perdonen haver exercit la presidència del Parlament fent prevaler la llibertat d'expressió de diputades i diputats. No la perdonen per això."

 

Ernest Benach ha defensat que només amb política es pot resoldre el conflicte i que "la repressió mai ens aproparà a cap tipus de solució, al contrari".

Per Benach, aquesta sentència "allunya i trenca ponts de diàleg" i "provocarà en la societat catalana una ruptura emocional amb l'Estat molt superior a la que va generar la sentència de l'Estatut".

Núria de Gispert ha fet una crida a no defallir perquè "els hi devem als presos".

Finalment, Roger Torrent ha assegurat que és una sentència "contra la societat catalana, les seves institucions i representants". El president de la cambra ha conclòs: "La repressió no ens farà defallir".

Anar al contingut