Carme Forcadell surt de la presó amb el tercer grau penitenciari

A la porta de la presó, esperant l'expresidenta del Parlament, hi havia Oriol Junqueras i la plana major d'Esquerra

Actualitzat

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha obtingut el tercer grau penitenciari, que permet sortir de la presó per anar a treballar. Justícia ha ratificat la proposta de la junta de tractament de Wad-Ras. Forcadell ha sortit aquest dissabte de la presó. A la porta, esperant-la, hi havia Oriol Junqueras i la plana major d'Esquerra.

L'expresidenta del Parlament ha fet una crida a la participació: "Que cap vot independentista es quedi a casa", ha dit.

Carme Forcadell surt de la presó amb el tercer grau penitenciari
Forcadell s'abraça amb Junqueras a la sortida de la presó de Wad-Ras (ACN/ Miquel Codolar)

La Generalitat ja va concedir el tercer grau als set presos independentistes de Lledoners, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i també a Dolors Bassa, dijous. Tots van sortir de la presó aquest divendres i van poder participar en alguns actes de campanya.

Els tràmits s'havien retardat en el cas de Forcadell. El seu mòdul estava confinat per un brot de Covid-19 i ara ja s'ha aixecat, perquè totes les PCR realitzades han sortit negatives.
 

Ha complert mig any més de pena

L'expresidenta del Parlament només tornarà a la presó per dormir de dilluns a dijous. La Secretaria de Mesures Penals destaca que Forcadell ja havia accedit "al règim de vida en 100.2 i en tercer grau, sense incidents, amb ple compromís amb la tasca encomanada i amb una valoració positiva, tant per al procés de reinserció comunitari com per al manteniment del vincle familiar".

El Servei de Classificació declara en la resolució que, des de l'anterior proposta de tercer grau, que va ser impugnada, Forcadell "ha complert mig any més de pena". "Amb aquests sis mesos ja ha superat la quarta part de la condemna i ha complert al voltant de tres anys de presó" argumenta l'escrit.
 

La Fiscalia hi pot presentar recurs

La Fiscalia ho pot recórrer davant del jutjat de vigilància penitenciària i l'última paraula la tindrà el Suprem. Aquesta és la segona vegada que els líders independentistes obtenen el tercer grau penitenciari. Al desembre, el Tribunal Suprem va tombar aquesta qualificació per a tots ells en considerar que era "prematur".

Això va fer que Forcadell i Bassa, que llavors mantenien el tercer grau i anaven a la presó a dormir quatre dies a la setmana, tornessin a Wad-Ras i Puig de les Basses, respectivament.

En el cas dels homes, a petició de la Fiscalia, la justícia ja els havia suspès el tercer grau a finals de juliol. I, des d'aleshores, pràcticament no havien pogut sortir del centre penitenciari.

 

Aquests són els anys de condemna que els presos independentistes encara tenen al davant si no se'ls atorga l'indult:

 

ARXIVAT A:
Carme ForcadellJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut