Nova Orleans

BP aconsegueix tapar la més petita de les tres fuites per on s'escapa el petroli

British Petroleum ha aconseguit tapar un dels punts per on s'escapa el petroli al golf de Mèxic. És la més petita de les tres fugues i, per tant, no s'ha reduït substancialment la quantitat de cru que es continua abocant al mar. L'amenaça de la catàstrofe ecològica segueix planant sobre el delta del Mississipí. La companyia espera que la reducció dels punts de fuita faciliti la instal·lació, aquest cap de setmana, d'un cofre d'acer de 100 tones, que ha de permetre retenir el cru i portar-lo a un vaixell.

Actualitzat
El cofre, que té forma de cúpula, ja es troba en un vaixell que el trasllada a la zona del vessament. L'enorme estructura ha de ser instal·lada a 1.500 metres de profunditat en una operació sense precedents i que no se sap del cert si funcionarà. Aquest enorme contenidor metàl·lic recollirà el cru del principal punt per on s'escapa o des d'aquí el bombejarà a un vaixell.

El vessament va començar el 20 d'abril passat després de l'explosió i enfonsament d'una plataforma petrolífera de BP al golf de Mèxic. Segons les estimacions oficials, cada dia s'aboquen al mar 800.000 litres de petroli al mar, l'equivalent a 5.000 barrils de cru. Un grup d'experts de la indústria petrolífera ha advertit al Congres dels Estats Units que la fuita podria ser vuit vegades superior a les dades amb què es treballa actualment.

Incertesa entre els pescadors

La indústria pesquera de l'estat nord-americà de Louisiana -un dels que està en zona de risc- és la més important del país després de la d'Alaska. Ningú s'ha atrevit encara a fer una estimació de les pèrdues que podria comportar la taca al sector, que ingressa uns 2.400 milions de dòlars a l'any.

La pesca està paralitzada de manera parcial. A banda d'aquest sector, un dels més afectats, de retruc, seria el de l'hostaleria i la restauració. I és que dos terços dels restaurants serveixen peix i marisc.

El sector de la restauració tem quedar-se sense matèria prima i sense negoci. De moment, els arriben les comandes. Els clients, però, són una mica reticents i pregunten pels productes. Per això, en algunes localitats s'està realitzant una campanya d'informació per tranquil·litzar els ciutadans i animar-los a consumir peix i marisc com sempre.

Només l'hostaleria genera 5.000 milions de dòlars a l'any i hi treballen 145.000 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut