Barcelona destinarà 7,76 milions a projectes de cooperació internacional en les subvencions per a ONG i entitats

ACN Barcelona - L'Ajuntament de Barcelona destinarà 7,76 milions d'euros a ONG i entitats en subvencions per a projectes de cooperació internacional i de justícia global. El govern municipal obrirà el termini el 20 de febrer perquè les entitats interessades puguin sol·licitar les subvencions per a activitats de cooperació i educació. Aquest període romandrà obert fins a l'11 de març del 2024. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, 5,44 milions aniran a càrrec del pressupost del 2024 i 2,32 milions a càrrecs dels comptes de l'any que ve. La convocatòria preveu deu modalitats de projectes agrupades en tres programes.

Concretament, són el de Cooperació per a la Justícia Global (3,23 milions); Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques (2,08 milions), centrada en reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals; i Educació per a la Justícia Global (2,45 milions).

La convocatòria permetrà un màxim de tres projectes per entitat i es valorarà que promoguin i enforteixin la construcció de pau. A més, s'incorpora Filipines com a priorització geogràfica en la modalitat de protecció de persones defensores de Drets Humans i en la valoració també guanyarà pes la transversalització de gènere.

Totes aquestes subvencions s'articulen al voltant de les quatre dimensions que pretén assolir la cooperació per a la justícia global: justícia ambiental, justícia econòmica, justícia de gènere, i justícia social. Geogràficament, el Pla Director prioritza les ciutats d'Amman, Saïda, Tetuan, Tànger, Tunis, poblacions de Cisjordània i Franja de Gaza, Sarajevo (Mediterrània i Pròxim Orient); Maputo i Dakar (Àfrica Subsahariana); l'Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau (Amèrica Llatina i Carib), i Kíiv.

Anar al contingut