Futbol

Barça i Espanyol viuen el parèntesi de la Lliga amb alleujament els primers i amb confiança els segons

Amb el compromís ja enllestit de la Copa, el Barça té ara més d'una setmana per agafar aire, deixar que passi la tempesta de crítiques i preparar amb calma els propers partits de Lliga. Sense tantes urgències, l'Espanyol també disposarà d'aquest parèntesi, encara que, veient el bon moment que travessa, l'aturada de la competició pels compromisos internacionals no serà tan benvinguda. Aquest dimecres, els internacionals espanyols dels dos conjunts viatgen a Madrid.

Actualitzat

L'aturada de la Lliga pels partits internacionals de classificació per a l'Eurocopa de l'any que ve i el Mundial del 2010 agafa els dos equips catalans de la Primera Divisió en situacions ben diferents. Mentre que l'Espanyol viu un moment dolç pel seu bon nivell de joc i els seus magnífics resultats, el Barça neda a contracorrent per una crisi oberta que assenyalen amb dits acusadors el tècnic, Frank Rijkaard, i algunes de les seves estrelles.

La victòria a Alcoi d'ahir a la Copa ha donat, d'una banda, una mica d'alè a un equip necessitat i, de l'altra, un estret marge de recuperació. Per això el parèntesi és acollit amb esperança a Can Barça. L'entrenador holandès podrà treballar amb els seus homes els canvis -d'actitud i de joc- que tan ha pregonat en les últimes hores. Ara bé, la majoria estan amb els seus països.

Entrenament en minoria

Ronaldinho, Messi, Milito, Xavi, Iniesta i Puyol no estaran a les ordres de Rijkaard perquè estan convocats amb les respectives seleccions. Bojan també ha viatjat amb la sub-21, així com Henry, Abidal i Thuram, amb la francesa i Zambrotta, amb la italiana. Amb aquestes absències, més la de Márquez -amb permís del club per fer festa fins dissabte-, i la de Giovani, a l'entrenament del Barça només hi han assistit Valdés, Jorquera, Sylvinho i Gudjohnsen. Oleguer i Touré s'han exercitat al gimnàs.

Amb tot aquest reguitzell només resta saber si Rijkaard repetirà a la Lliga l'onze de la Copa. És tota una incògnita però la pregunta que més es feien els aficionats i la premsa aquest dimecres era: algun dels cracs veurà el partit contra el Recreativo des de la banqueta?

De moment, Ronnie ja es troba al Brasil, on la "canarinha" prepara el duel contra el Perú. El deu blaugrana, però, es va passar el primer dia sota les ordres de Dunga al gimnàs. Els que sí que es van exercitar van ser Milito i Messi. Argentina té partit contra Bolívia. Els tres seleccionats per Aragonés es concentren a Madrid, on dissabte Espanya es juga gran part del seu futur a l'Eurocopa amb la Suècia d'Ibrahimovic.

L'Espanyol i Valverdre, tranquils

Al club blanc-i-blau, la situació és ben diferent. L'eufòria que es viu a l'Espanyol i el fet que només Tamudo i Riera tinguin partits internacionals justifica que Valverde hagi donat tres dies de descans als seus homes. Després, a començar a preparar el difícil desplaçament de Pamplona.

L'actualitat perica, doncs, passa pels rumors ja desmentits -pel Barça i pel mateix Espanyol- d'un possible interès del club blaugrana en Valverde. Des de l'entitat blanc-i-blava ja han assegurat que confien en la continuïtat del "txingurri" a la banqueta.  

Aquest dimecres ha estat el mateix Valverde qui ha assegurat desconèixer el suposat interès del Barça per, tot seguit, refermar la seva voluntat de complir el contracte que el vincula amb l'Espanyol. "Estic molt bé aquí i encara hi tinc moltes coses a fer", ha dit l'entrenador per posar punt final a un debat que li desagrada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut