La web de l'Espanya Global inclou com a col·laborador l'Ajuntament de Barcelona
La web de l'Espanya Global inclou com a col·laborador l'Ajuntament de Barcelona

Barça i Ajuntament de Barcelona diuen que Espanya Global els ha utilitzat sense permís

La directora d'aquesta campanya, Irene Lozano, dona per fet a la BBC que els presos independentistes "han comès delictes penals"

RedaccióActualitzat

Polèmica al voltant d'Espanya Global, una campanya engegada pel ministre d'Exteriors, Josep Borrell, destinada a netejar la imatge internacional de l'estat espanyol i contrarestar així l'independentisme al món. El Barça i l'Ajuntament de Barcelona denuncien que en aquesta campanya s'ha utilitzat la seva imatge sense autorització.

El Futbol Club Barcelona diu que a la web d'Espanya Global es fa servir l'escut de l'entitat blaugrana sense permís. Afirma que està molest perquè no ha tancat cap acord amb aquesta secretaria d'estat i tampoc li consta que se'ls hagi demanat l'ús del seu escut ni del logo de la seva fundació.

L'Ajuntament de Barcelona també diu que no ha firmat cap conveni específic de col·laboració que permeti a Espanya Global utilitzar el logo de la ciutat. No hi ha hagut cap col·laboració activa del consistori amb Marca Espanya, assegura l'Ajuntament. El govern de la capital catalana apunta que ha invertit els seus esforços a millorar la imatge de Barcelona, que és el que pot beneficiar tant el teixit econòmic com els ciutadans.

 

La Fundació del Barça també figura com a col·laborador d'Espanya Global sense el seu permís


Esquerra Republicana ja ha demanat explicacions al govern de Pedro Sánchez per la utilització sense permís del logo de la Fundació Futbol Club Barcelona com a entitat col·laboradora d'Espanya Global. Els diputats Jordi Salvador i Joan Capdevila han adreçat a l'executiu espanyol diverses preguntes al Congrés i s'estan plantejant si emprenen accions legals.

Aquesta campanya del govern espanyol la dirigeix la secretària d'estat Irene Lozano, antiga diputada d'UPyD --el partit de Rosa Díez-- que després es va passar al PSOE i va ser diputada socialista a les llistes de Madrid.

Irene Lozano, en una entrevista que va concedir a la BBC a finals de desembre, ja parlava dels líders independentistes com si tots haguessin estat condemnats. De fet, la secretària d'estat d'Espanya Global va donar per fet que tots havien comès els delictes dels quals se'ls acusa. Tot això més d'un mes i mig abans de començar el judici.

"Que hi hagi líders polítics que hagin comès delictes penals que seran jutjats no és un fet que passi cada dia. Però estic segura que el sistema judicial serà capaç d'afrontar aquest repte, perquè és una qüestió bàsicament d'estat de dret, i a Espanya tenim un sistema judicial bastant bo."

 

Irene Lozano va afirmar fa unes setmanes que els líders independentistes "han comès delictes penals" (EFE)

En un missatge a Twitter, l'expresident Carles Puigdemont s'ha referit a aquestes paraules de la secretària d'estat. Puigdemont ha denunciat que Josep Borrell vulnera la presumpció d'innocència dels "presos polítics".

 

 

A l'expresident de la Generalitat li crida l'atenció que l'estat espanyol hagi de dedicar tants esforços a "insistir que Espanya és una democràcia plena". "No valdria més la pena que dediqués esforços a ser-ho, de veritat, en lloc de gastar-los en propaganda?", ha subratllat.

La secretaria d'estat d'Espanya Global té aquest any un pressupost superior a un milió d'euros per "projectar i defensar la reputació d'Espanya" al món, segons ha explicat la mateixa Irene Lozano en la seva compareixença davant la Comissió d'Exteriors del Congrés.


Notícia relacionada: Dolors Bassa diu que als presos se'ls està aplicant la "presumpció de culpabilitat"

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut