La sortida de la visita que el president Quim Torra va fer a Dolors Bassa a la presó de Figueres el 24 de desembre del 2018. (Horitzontal)
La sortida de la visita que el president Quim Torra va fer a Dolors Bassa a la presó de Figueres el 24 de desembre del 2018. (Horitzontal)

Dolors Bassa diu que als presos se'ls està aplicant la "presumpció de culpabilitat"

L'exconsellera, acusada de rebel·lió, ha enviat una carta als oients d"El matí de Catalunya Ràdio"

RedaccióActualitzat

L'exconsellera de Benestar Social Dolors Bassa, acusada de rebel·lió, ha escrit una carta adreçada als oients d"El matí de Catalunya Ràdio" en què diu que amb ella i els seus companys "s'ha invertit la presumpció d'innocència per presumpció de culpabilitat".

 "Se'ns acusa d'esdeveniments com si fossin fets criminals. Sembla que s'ha invertit la presumpció d'innocència per presumpció de culpabilitat, quan nosaltres hem apostat per un diàleg clar, ja que sempre hem considerat que les opinions i conviccions no s'empresonen, sinó que es debaten."

A la carta, Bassa agraeix el suport rebut de la gent que ha anat a concentrar-se i a manifestar-se moltes vegades a l'exterior de la presó de Puig de les Basses durant els gairebé 7 mesos que hi haurà estat tancada.

Notícia relacionada: 2.000 persones s'apleguen a la presó de Figueres per donar suport a Dolors Bassa


Dietaris de presó i judicis

També cita Nelson Mandela, una de les lectures que ha fet a la presó.: "Allò que sembla il·legal i impossible, la força de la gent fa que esdevingui legal i possible."

"Llegint llibres de dietaris de presó i judicis m'he adonat que en temps diferents, en espais diversos, en països i cultures distanciades, sempre hi ha punts en comú que són el reflex de la repressió i de la manca de llibertat personal i social, i que tothom lluita per no normalitzar aquesta ignomínia."

Notícia relacionada - Dolors Bassa: "Ni el millor dels dies aquí es pot dir que estàs bé a la presó"

 

"Mirall de tots vosaltres"

Bassa es pregunta com se'ls pot acusar basant-se en els fets que van passar, per exemple, durant la vaga del 3 d'octubre del 2017, descrits per la fiscalia com a "fets de violència".

L'exconsellera empresonada considera que, després de les mobilitzacions dels taxistes les últimes setmanes o dels Armilles Grogues a França, la fiscalia no podrà demostrar aquesta violència.

"Possiblement, veurem un judici contra les urnes, un judici de persecució política, de criminalització dels nostres càrrecs en un govern democràtic. En definitiva, una causa col·lectiva amb la meva cara i la dels meus companys encausats com a mirall de molts de vosaltres."

Notícia relacionada - juliol 2018: Carme Forcadell i Dolors Bassa arriben a la presó del Puig de les Basses

ARXIVAT A:
Judici procésDolors BassaGovern empresonat
Anar al contingut