Coixet i Botín, al vídeo per contrarestar l'independentisme al món d'Espanya Global
Isabel Coixet i Ana Botín, al vídeo d'Espanya Global per contrarestar l'independentisme a l'estranger

Coixet i Botín, al vídeo d'Espanya Global per contrarestar l'independentisme al món

Els governs espanyol i català reforcen la presència a l'exterior just abans de l'inici del judici del procés

RedaccióActualitzat

L'Oficina de l'Espanya Global, creada pel ministre d'Exteriors Josep Borrell en substitució de la Marca Espanya, ha començat una campanya per prestigiar Espanya a les xarxes socials.

I ho ha fet amb un vídeo d'un minut protagonitzat per personalitats conegudes: l'inicia el cuiner establert als Estats Units José Andrés, que diu que Espanya "és inclusió, diversitat i progrés".


Ana Botín, protagonista

Després que el secretari general de l'OCDE, José Ángel Gurría, digui que Espanya és un dels països més oberts i desenvolupats del món, la presidenta del Banc Santander, Ana Botín, fa un elogi de la Constitució:

"La Constitució espanyola ens ha donat el marc adequat per canalitzar el període més llarg de llibertats, desenvolupament social i prosperitat econòmica de la nostra història."

 


La biòloga molecular María Blasco destaca la diversitat lingüística i ètnica del país, i una veu en off cita l'ONG nord-americana Freedom House, segons la qual Espanya és un país plenament lliure.


"No hi ha res tan valuós com la veritat"

La cineasta catalana Isabel Coixet intervé per afirmar que "no hi ha res tan valuós com la veritat", que és la frase que acompanya el vídeo a Twitter, Instagram i Facebook.

 

Tanquen el vídeo el presentador de televisió Jesús Calleja, que diu en anglès "Aquesta és l'Espanya real", frase que repeteix, també en anglès, Ana Botín.


Segon vídeo d'Espanya Global

Aquest és el segon vídeo que es fa sota la marca d'Espanya Global: el primer el va divulgar Televisió Espanyola el 31 de desembre.

Aquest primer vídeo, també d'un minut de durada, és una producció de RTVE en la qual, en un teatre, una sèrie de persones no conegudes enumeren rànquings mundials en què Espanya destaca:

"Som la societat més favorable a acollir refugiats, el primer país del món en donació i trasplantament d'òrgans, segons en esperança de vida, tercer sistema sanitari més eficient..."

 

 

Minigira d'Irene Lozano

El segon vídeo s'ha difós coincidint amb el final de la minigira que la responsable d'Espanya Global, Irene Lozano, ha fet aquesta setmana a Bèlgica i al Regne Unit.

Lozano va admetre aquest diumenge que l'objectiu d'aquesta campanya és contrarestar a l'exterior els missatges dels independentistes catalans, que va qualificar de "desinformació".


Puigdemont: "Propaganda pagada per tots"

Precisament Carles Puigdemont va assegurar aquest dimarts a Dublín que la campanya d'Espanya Global és "propaganda pagada per tots" que ignora els desitjos de "més de 2 milions de ciutadans", en referència al suport a l'independentisme a Catalunya.

Lozano ha dit que la seva oficina no fa propaganda, sinó que es dedica a "la defensa de la reputació espanyola". Lozano ho va dir aquest dimecres a Londres, després de fer una conferència a la Cambra dels Lords:

 


Lozano i Bosch coincideixen a Londres

La secretària d'Estat de l'Espanya Global va ser a Londres fins a aquest dijous, el mateix dia que el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, hi va ser per inaugurar la Catalonia House, una ampliació de la delegació catalana al Regne Unit i a Irlanda.

Bosch va aprofitar aquesta inauguració per afegir-se a les crítiques de Puigdemont a Espanya Global:

"És una campanya de màrqueting i desinformació per justificar que hi hagi un judici polític al segle XXI en què es demanen penes de fins a 25 anys de presó per delictes que no es van cometre."

El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, amb membres del grup parlamentari sobre Catalunya, aquest dijous a Londres (ACN)

 

Igual que Lozano, al conseller també el van rebre al Parlament britànic, en aquest cas els membres del grup de parlamentaris sobre Catalunya.

A la tarda Bosch va participar en un acte a la prestigiosa London School of Economics, amb un debat moderat per l'historiador Paul Preston:

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut