La bandera de la Casa Blanca, a mig pal
La bandera de la Casa Blanca, a mig pal

Bandera amunt i bandera avall a la Casa Blanca després de la mort de John McCain

Actualitzat

Les polèmiques a la Casa Blanca de Donald Trump apareixen en els àmbits menys previsibles, fins i tot en protocols que admeten poc o gens de marge. L'última ha estat la mostra de condol per la mort del senador republicà John McCain.

La Casa Blanca va abaixar la bandera a mig pal dissabte al vespre, quan es va saber la mort, com a mostra de condol públic idèntica a la resta d'edificis oficials.

La bandera de la Casa Blanca, onejant a mig pal el dissabte (Reuters)

 

Però aquest dilluns, la bandera de la Casa Blanca tornava a onejar a dalt del pal. Molts ciutadans ho van interpretar com una falta de respecte del president, enemistat amb el senador traspassat.

 

El protocol quan mor un líder nacional és que les banderes onegin a mig pal fins al dia de l'enterrament. McCain serà enterrat el 2 de setembre.

Després de l'allau de crítiques de veterans i congressistes, la bandera, finalment, tornava a baixar a mig pal al vespre. Trump, en un comunicat, va explicar la decisió:

"Malgrat les nostres diferències polítiques, respecto el servei del senador John McCain al nostre país i, en honor seu, he firmat la proclamació que la bandera dels Estats Units onegi a mig pal fins al dia del seu enterrament."

La bandera de la Casa Blanca, a mig pal aquest dilluns (Reuters)

 

John McCain va ser crític amb la guerra de l'Iraq i amb Donald Trump, i també rival d'Obama a les eleccions presidencials del 2008. Va ser senador republicà durant sis legislatures i se'l coneixia per ser un inconformista, amb opinions polítiques que, sovint, anaven en contra del seu partit.
ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut