Amazon obrirà nous centres logístics a Barcelona, Santa Perpètua i Constantí

Segons ha pogut saber TV3, crearà entre 600 i 900 llocs de treball  

Iván GutiérrezActualitzat

Amazon continua la seva expansió a Catalunya, i no sembla que tingui intenció de frenar-la. Segons ha pogut saber TV3, el gegant nord-americà ja ha firmat tres nous centres logístics a Catalunya: un a Barcelona, un altre a Santa Perpètua i un altre a Constantí, prop de Tarragona. Entre tots els centres es podrien crear uns 900 llocs de treball, aproximadament, entre 200 i 300 llocs de nova ocupació. Una xifra menor, però, si es compara amb els molts metres quadrats que es lloguen i l'ús intensiu que la indústria fa d'aquests metres quadrats i la feina de valor afegit que genera.

Després d'uns anys d'expansió en localitzacions de la segona corona metropolitana, Amazon obre un centre al costat Besòs de Barcelona, concretament al barri del Bon Pastor, al carrer Santander. Allà, Acciona té un solar de 26.000 metres quadrats i s'hi farà un centre d'entrega ràpida, anomenat Delivery Center, en una nau d'uns 10.000 metres quadrats, i la resta d'espai s'utilitzarà per a càrrega i descàrrega de furgonetes; actualment ja està en construcció.


El Vallès, la zona amb més centres

Ben visible des de l'AP-7 ja hi ha un altre centre fet per part del Grup Clapé, especialitzat en logística. És a Santa Perpètua, en una parcel·la de 31.868 metres quadrats, on hi ha una nau amb un disseny molt particular de 20.002 metres quadrats (18.000 logístics i 2.000 destinats a oficina).

Aquesta mateixa nau té 20 espais de cross dock. El Vallès ja és una de les zones amb més concentració de centres d'Amazon, tant a Catalunya com Espanya; en poc més de 10 quilòmetres hi ha els de Barberà, Rubí, Martorelles, els nous de Mollet –a l'antiga Bacardí– i el que s'estrenarà ben aviat a Santa Perpètua.


Primera nau pròpia a Tarragona

Una primera fita és l'estrena d'un centre propi d'Amazon a Tarragona. Concretament, al polígon industrial de Constantí, on fins ara el gegant nord-americà ja tenia un centre subcontractat a Kuehne+Nagel que treballava gairebé en exclusivitat per a la companyia.

Però ara, uns carrers més enllà, concretament al carrer d'Àustria, l'empresa Goodman ja ha començat a construir una nau per a Amazon, on l'empresa s'instal·larà en règim de lloguer, com ja ha fet a Montcada o la Zona Franca.

Catalunya, un dels focus d'Amazon a Europa

Catalunya és una de les regions europees on més centres d'Amazon hi ha. De fet, hi ha centres de tot tipus, des d'oficines fins a centres urbans d'entrega. Però amb aquests tres, Amazon suma tretze centres purament logístics.

Barcelona, Santa Perpètua i Constantí se sumen a la resta de centres que Amazon té aquí. El primer, l'obertura del macrocentre logístic del Prat de Llobregat, al qual seguirien els de Martorelles i Castellbisbal, a més del centre urbà de Barcelona, des d'on fa molts serveis PrimeNow.

Però en els últims anys, Amazon ha posat tota la carn a la graella i ha obert un centre de distribució a Barberà del Vallès, amb "delivery stations" a Rubí i Parets, i també està reconvertint l'antiga General Cable de Montcada i Reixac en una nova nau, tal com va avançar TV3 fa uns mesos.

Els darrers anuncis avançats també per aquest mitjà són els centres de Figueres i de Mollet, a l'antiga fàbrica de Bacardí. A Constantí també tenen un centre –que no treballa exclusivament per a la companyia, tot i que hi dedica gran part del seu espai–, però en el qual el somriure inconfusible d'Amazon no llueix a la façana.

A aquestes inversions s'hi sumen el centre d'atenció a les pimes i l'espai de recerca en intel·ligència artificial que té al 22@ de Barcelona.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaInfraestructuresComerçEmpresaAmazon
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut