Alfonso Guerra demana "mesures dràstiques" si l'1-O tira endavant

Afirma que l'article 155 s'hauria hagut d'aplicar "fa moltíssim temps"

RedaccióActualitzat

L'exvicepresidente del govern Alfonso Guerra ha manifestat avui que, si bé no sap què passarà a Catalunya l'1-O, si el referèndum tira endavant, "l'estat de dret haurà de prendre unes mesures dràstiques per restaurar la legalitat".

El que va ser vicesecretari general del PSOE ha dit que entre aquestes mesures hi pot haver l'article 155 de la Constitució, que, segons ell, s'hauria hagut d'aplicar fa moltíssim temps. Les afirmacions les ha fet durant la presentació d'un llibre del catedràtic de Dret Constitucional Javier Ruipérez a la Universitat de la Corunya.

Per Guerra, s'està produint "una violació dels sistemes democràtics i de les lleis per aquells que tenen la missió de fer-les complir i, per suposat, de complir-les".

Per Guerra, la responsabilitat de tot el que està passant és dels dirigents nacionalistes, i ha afegit que "no hi ha futur per aquest camí que han elegit". També ha assenyalat que, si es convoquessin eleccions i fossin substituïts, "tindríem, potser, uns altres interlocutors amb els quals es podria raonar". Però ha afegit que, "si la irracionalitat segueix dominant en alguns dirigents nacionalistes, no donarà fruit".

En un altre moment ha afirmat que "el nacionalisme és el problema català" i ha afegit que considerava insuportable i intolerable la situación originada amb el que, segons ell, és el "renaixement de l'anarquisme català, però aquesta vegada no pas contra la burgesia catalana, sinó en aliança amb aquesta".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut