Merkel ha pres la decisió després de dotze hores de reunió amb els estats federats (EPA/FILIP SINGER)

Alemanya frena la desescalada i imposa fortes restriccions durant la Setmana Santa

Entre les mesures anunciades hi ha l'obligatorietat de presentar el resultat de PCR abans d'entrar a Alemanya, fins i tot de zones no considerades de risc, com les Illes Balears

RedaccióActualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha endurit les restriccions anti-Covid a Alemanya coincidint amb Setmana Santa. La decisió l'ha consensuat el govern federal amb els líders dels 16 estats federats, després de gairebé 12 hores de reunió.

Aquesta mitjanit, Merkel ha comparegut per anunciar les mesures que han de posar fre al repunt de casos de coronavirus que viu el país: a Alemanya, la incidencia acumulada s'ha situat aquest dimarts en 108,1 nous casos per cada 100.000 habitants.

Entre les mesures anunciades, tots els viatgers hauran de presentar el resultat d'una PCR abans d'entrar a Alemanya, encara que tornin des de zones no considerades de risc. El govern alemany, però, desaconsella tots els viatges "que no siguin estrictament necessaris".

Això afecta destinacions turístiques com les Balears, on milers d'alemanys ja havien fet reserves de cara a aquesta Setmana Santa. El passat 12 de març, les autoritats alemanyes havien tret les Illes de la llista de zones de risc, juntament amb cinc comunitats autònomes més.
 

A les Balears, la incidència acumulada a catorze dies és de 35,1 casos positius per cada 100.000 habitants.

Aquest diumenge, els avions de Frankfurt, Hannover i Dusseldorf arribaven a l'aeroport de Palma amb el 85% de seients plens, i per Setmana Santa el sector hoteler espera un 75% d'ocupació.

La imatge de turistes aterrant a les Balears ha causat forta controvèrsia a Espanya, on es manté el confinament autonòmic per les restriccions de la pandèmia. La incidència acumulada de casos positius a l'estat espanyol és de 107 per cada 100.000 habitants.

De fet, la Comissió Europea ha demanat "coherència" al govern espanyol per permetre l'arribada de turisme europeu i alhora prohibir la mobilitat entre territoris.

 

La situació és "molt greu"

L'acord que ha pres el govern federal d'Alemanya amb els estats preveu tocs de queda territorials on la incidència superi els 100 casos nous per cada 100.000 habitants.

En aquestes zones, el comerç minorista, els museus i els centres esportius hauran de tancar. L'escola, però no es veurà afectada.  A més, ha afegit dos dies extra als festius de Setmana Santa, que es prolongaran de l'1 al 6 d'abril, en què només s'obrirà el comerç essencial.

La cancellera Merkel va advertir que la situació és "molt greu" i que les mesures busquen "no sobrecarregar el sistema sanitari".

El govern alemany ha estès aquestes mesures fins al pròxim 18 d'abril. La cancellera va reconèixer que l'inici de la desescalada, aprovat fa tres setmanes, comportava una sèrie de "riscos" que s'han acabat materialitzant.

A mitjans de febrer, la incidència acumulada era de 54 casos postius per cada 100.000 habitants a Alemanya.

"Veurem la intensitat del creixement exponencial, creiem que els dies extra de Setmana Santa seran una contribució als esforços per controlar la pandèmia", ha dit Merkel.
ARXIVAT A:
AlemanyaIlles BalearsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut