Alberto Garzón fa un pas al costat i no es presentarà com a diputat el 23J
Alberto Garzón fa un pas al costat i no es presentarà com a diputat el 23J (Europa Press)

Alberto Garzón anuncia que no es presentarà a les eleccions generals del 23J

El ministre de Consum i coordinador d'IU ha decidit "canviar el rol en la pròxima legislatura" i no repetirà com a candidat el 23J

RedaccióActualitzat

Alberto Garzón no es presentarà com a diputat a les eleccions generals del 23 de juliol amb Sumar. L'actual ministre de Consum i coordinador d'Esquerra Unida no abandonarà la política, segons apunten fonts del seu entorn, però canviarà el seu rol de cara a la pròxima legislatura.

Després de saber-se l'avançament electoral anunciat per Pedro Sánchez, aquest dimarts Garzón va comunicar la seva decisió a la vicepresidenta del govern espanyol, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, i a la direcció d'IU.

El ministre de Consum continuarà liderant Esquerra Unida i "donant suport i ajudant Sumar", però considera que la nova etapa impulsada pel partit polític "necessita nous perfils per a la primera línia". A més, també ha explicat que ha pres aquesta decisió per poder dedicar més temps a la seva família.

Yolanda Díaz, després de fer-se pública la decisió, ha enviat un missatge d'agraïment al líder d'IU a les seves xarxes socials, on ha destacat "la manera de fer política i de defensar les persones treballadores" de Garzón.

Garzón, 12 anys a la primera línia

Diputat al Congrés des de les eleccions del novembre del 2011, el paper d'Alberto Garzón dins d'Esquerra Unida va anar creixent fins a convertir-se en candidat per Madrid a les eleccions del desembre del 2015 on va irrompre Podem.

Sis mesos després, Garzón i Pablo Iglesias van arribar a un acord per concórrer junts a les eleccions del 26 de juny del 2016. L'actual ministre de Consum va convertir-se en coordinador general d'IU i portaveu adjunt del grup confederal d'Unides Podem setmanes després de la cita electoral.

Després de la repetició de les eleccions del novembre del 2019 i del pacte posterior entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, Garzón va entrar al govern d'Espanya i va arribar al Ministeri de Consum el gener del 2020.

Algunes de les actuacions més destacades al capdavant del Ministeri de Consum han estat impulsar mesures per limitar la publicitat de les cases d'apostes a la televisió, xarxes socials i videojocs i la seva batalla a favor de la ramaderia extensiva davant de les macrogranges.

Tot i aquest pas al costat, Garzón ha assegurat que participarà en la campanya electoral i es mantindrà al capdavant del Ministeri de Consum fins al canvi de govern i com a coordinador d'IU, tot i que no disputi l'escó per Màlaga, on va ser elegit el 2019.

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut