Yolanda Díaz aplaudint a l'escenari
Díaz ha rebut el suport d'una desena d'organitzacions (Europa Press/Carlos Luján)

Yolanda Díaz fa oficial la candidatura amb Sumar: "Vull ser la primera presidenta d'Espanya"

Podem no ha assistit a l'acte de presentació que sí ha reunit representants dels Comuns, Més País o Esquerra Unida

RedaccióActualitzat

"Vull ser la primera presidenta d'Espanya". Amb aquestes paraules, Yolanda Díaz ha fet oficial aquest diumenge la seva candidatura a la presidència del govern espanyol amb Sumar, la plataforma amb què vol recuperar el pols electoral de l'espai a l'esquerra del PSOE i encara amb el dubte de si inclourà o no Podem. "Avui, humilment, crec que puc ser útil per al país. I faré un pas endavant", havia anticipat.

"Si vosaltres ho voleu, ho aconseguirem, perquè és el temps de les dones", ha cridat entre aplaudiments per cloure l'acte al poliesportiu Magariños de Madrid, que ha reunit prop de 3.000 persones. "Volem ser les protagonistes de la Història, perquè l'Espanya de les dones és imparable", ha acabat.

Díaz ha comptat amb el suport d'una desena d'organitzacions --com Catalunya en Comú--, però cap membre de la direcció de Podem l'ha escoltat en el discurs de presentació. La cúpula del partit no accepta un paper secundari en la plataforma i demana la celebració de primàries obertes per decidir les llistes a les eleccions espanyoles de finals d'any.

La vicepresidenta i ministra de Treball ha tirat endavant: "El futur es diu Sumar i donarem respostes al nostre país, un país que té set de canvi", ha proclamat. Ha dit que "queda molta gent per sumar", però ha afegit: "Els sumarem a tots ells".

Díaz ha reivindicat les polítiques que ha impulsat des del seu ministeri, com la reforma laboral, l'augment del Salari Mínim Interprofessional o la llei "rider".

La vicepresidenta també ha afirmat que l'objectiu de Sumar no és simplement guanyar les eleccions sinó "transformar" l'Estat. "La democràcia està en risc pel partit de l'odi, que té noms molt diferents, però un sol objectiu: acabar amb la democràcia i els nostres drets. Hem vingut aquí a guanyar el país", ha dit.

Yolanda Díaz arribant al poliesportiu de Madrid on ha presentat la candidatura
Díaz ha fet el tret de sortida oficial a la seva candidatura (EFE/Víctor Lerena)

També ha tingut paraules per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha agraït la seva presència a l'acte: "Ada, ets un orgull i has convertit Barcelona en un referent internacional".

Abans, Colau ha demanat a Podem que se sumi al projecte de Díaz: "La ciutadania ens demana que la gent progressista unim forces i deixem qualsevol petita diferència o les sigles en un segon pla per aconseguir un govern progressista fort i fer de la Yolanda la primera presidenta progressista d'Espanya", ha dit en declaracions als periodistes.

Entre els assistents, també hi havia Íñigo Errejón, de Més País,  o Alberto Garzón, d'Esquerra Unida. A banda de càrrecs públics i polítics, la vicepresidenta s'ha rodejat de membres de la societat civil com el presentador Jorge Javier Vázquez, l'actriu guanyadora de diversos Goya Susi Sánchez o l'humorista Facu Díaz.

La cita d'aquest diumenge ha estat el punt final del que Sumar ha anomenat "procés d'escolta", que va arrencar al juliol i que ha dut Díaz a 20 ciutats de l'estat.

ARXIVAT A:
Unides PodemYolanda DíazSumar
Anar al contingut