Adrià Carrasco torna de l'exili després d'haver-se arxivat la seva causa
Adrià Carrasco i Tamara Carrasco aquest matí davant del TSJC (ACN/Adrià Codolar)

Adrià Carrasco torna de l'exili després d'haver-se arxivat la seva causa

L'activista era a Bèlgica des de l'abril de 2018, quan va marxar per evitar ser detingut per la Guàrdia Civil, que l'acusava de terrorisme

RedaccióActualitzat

Adrià Carrasco ha tornat de l'exili per sorpresa després de gairebé tres anys a Bèlgica. Aquest matí ho ha explicat ell mateix, conjuntament amb el seu grup de suport, en una roda de premsa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El jutjat de Granollers ha arxivat el seu cas, segons el TSJC.

 

 

Carrasco va marxar a l'estranger per evitar ser detingut l'abril del 2018 per la Guàrdia Civil, per ordre de l'Audiència Nacional, en una operació contra els CDRs que s'havien mobilitzat durant la Setmana Santa tallant carreteres i aixecant peatges per protestar contra l'empresonament i el processament dels líders independentistes.

En l'operació va ser detinguda Tamara Carrasco, integrant del CDR de Viladecans, acusada inicialment, com ell, de terrorisme, rebel·lió i sedició, i que al cap de dos anys i mig va ser absolta per un jutjat de Barcelona. Abans va estar més d'un any confinada a Viladecans, d'on només sortia per anar a treballar.

Cinc mesos més tard, el setembre del 2018, Carrasco va informar que era a Bèlgica.

En la roda de premsa d'aquest matí, Carrasco ha assegurat que "l'Estat utilitza muntatges policials per defensar els seus propis interessos, criminalitzant qualsevol forma de dissidència".

ARXIVAT A:
CDR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut