Vista del cas de Tamara Carrasco a la Ciutat de la Justícia

La Fiscalia recorre l'absolució de Tamara Carrasco i torna a demanar 7 mesos de presó

La Fiscalia considera que els fets provats encaixen amb el delicte d'incitació al desordre públic

Actualitzat

La Fiscalia ha presentat recurs contra l'absolució de Tamara Carrasco, la CDR de Viladecans que ha quedat lliure de tots els càrrecs d'incitació a desordres públics, que s'havien presentat contra ella. El fiscal considera que el delicte està provat i reitera la petició de set mesos de presó.

El 6 d'octubre, el jutjat penal número 25 de Barcelona va absoldre Carrasco, ja que no hi va veure delicte perquè no es va demostrar que la membre dels CDRs enviés una gravació de veu a ningú més que al seu cercle d'amics. S'afirma que Carrasco no va organitzar els talls dels CDRs, i tampoc veu acreditat que es provoquessin desordres públics en aquells talls. En la sentència, la jutge va criticar durament la investigació feta per la Guàrdia Civil.

En el recurs, el Ministeri Públic no discuteix el relat de fets provats de la sentència absolutòria, però considera que les accions que aquesta atribueix a Tamara Carrasco encaixen en el delicte de distribució pública de missatges o consignes que incitin als desordres públics.

Tamara Carrasco arribant a la Ciutat de la Justícia (CCMA) (CCMA)

Un cop absolta,Tamara Carrasco va anunciar que reclamarà una indemnització a l'Estat per danys morals.

D'acusació de terrorisme a l'absolució

Tamara Carrasco la van detenir l'abril del 2018 en una espectacular operació policial per ordre de l'Audiència Nacional, acusada de terrorisme, sedició i rebel·lió, i va estar confinada durant més d'un any sense poder sortir de Viladecans.

Detenció de Tamara Carrasco, l'abril del 2018
Detenció de Tamara Carrasco, 10 d'abril del 2018

Tamara Carrasco va ser detinguda l'abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l'Audiència Nacional per rebel·lió i terrorisme. El novembre del mateix any, el magistrat de l'Audiència Nacional Diego de Egea decidia enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l'obligació d'estar confinada al seu municipi. Sis mesos més tard, l'Audiència de Barcelona va acordar que fos el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona i no el jutjat d'instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco. A finals de maig del 2019, després de més d'un any, el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ordenava l'aixecament del confinament de Carrasco.

ARXIVAT A:
CDRJudicial
Anar al contingut