En aquest petit nucli enmig de les vinyes l'home hi havia comprat sis petites construccions vinícoles (Google Street View)

Acusat de malviure amb 6 suposats fills en un soterrani a Àustria per esquivar la fi del món

Tenen entre set mesos i cinc anys i ni la suposada mare ni el suposat pare, que acusen de preparar-se per a un cataclisme, no els havien inscrit al registre

La policia austríaca treballa per aclarir què s'amaga darrere del possible segrest de sis criatures en un celler entre les vinyes d'Obritz, a la Baixa Àustria i molt a prop de la frontera txeca.

Els nens, que segons els mitjans locals estaven en bon estat de salut, tenen entre set mesos i cinc anys, i vivien suposadament en un soterrani sota la vigilància dels que diuen ser els seus pares, un home de 54 anys i una dona de 40.

Els veïns havien alertat que sentien nens plorant al soterrani de l'edifici, que està mig abandonat, i per això dos treballadors dels serveis socials van desplaçar-s'hi la setmana passada.

En arribar al celler, que estava envoltat de càmeres de seguretat, l'home els va atacar amb un esprai de gas pebre i es va atrinxerar.

Minuts després, quan la policia va poder accedir-hi, va descobrir els sis nens i també diverses armes com ara una ballesta i pistoles d'aire comprimit que ell assegura que "no podrien fer mal a ningú".

L'home i la dona tampoc no van poder acreditar que aquells fossin els seus fills, perquè no consta que estiguin registrats. Ho van justificar pel fet que, diuen, les criatures haurien nascut al Regne Unit.

"Vam optar per no registrar els nens, però tots són nostres i ara haurem d'anar a Viena per fer-nos proves d'ADN per demostrar-ho", afirma Tom Landon en una entrevista al Daily Mail.

Pel que fa a l'educació, l'home hauria assegurat que no volien escolaritzar les criatures i que les educaven a casa. "No és cosa seva", denuncia l'home davant la intervenció dels serveis socials.


Ho atribueix a la dèria del tinent d'alcalde

El diari austríac Heute assegura que l'home hauria emmagatzemat aliments en aquest soterrani, motiu pel qual se l'associa a teories relacionades amb la fi del món i al grup conspiranoic Ciutadans del Reich, acusat fa poques setmanes de preparar un cop d'estat a Alemanya. Landon és net d'un famós criminal de guerra nazi.

El Daily Mail ha estat a l'habitatge i ha pogut comprovar com, a més de joguines i desenes d'ampolles de vi empolsinades, també hi ha aliments enllaunats, bolquers i material mèdic. En tot cas, ell sosté que no vivien al soterrani, sinó a dalt.

La policia manté que l'home actua amb els paràmetres del que es coneix com un "prepper", una persona que es prepara per a un gran desastre o cataclisme.

"Quan els funcionaris m'ho van preguntar, ni tan sols sabia de què parlaven. També em van acusar de ser el nou Josef Fritzl, però no podria estar més lluny de la realitat. No soc un enemic de l'estat. Soc una bona persona i sobretot, un bon pare", diu Tom Landon en l'entrevista al mitjà britànic.

L'home, que va estar 24 hores sota custòdia policial, assegura que l'han detingut perquè porta una vida "fora dels estàndards", cosa que "molesta" el primer tinent d'alcalde del poble, Erich Greil, que "ha ficat el nas on no el demanen" ara que està en campanya electoral.

Segons el mateix mitjà, l'home detingut ha escrit més de 30 llibres crítics amb el govern del seu país.

La casa l'havia comprat fa una mica menys d'un any --sembla que a través d'una empresa anglesa-- i és el que s'anomena una presshaus, una petita edificació que es feia servir per produir i emmagatzemar vi, i que en principi no està pensada per viure-hi.

De fet, en el mateix carrer hi havia comprat sis d'aquests edificis, que diu que volia repartir entre els fills quan fossin grans.

Ara, però, denuncia que l'entrada policial ha causat un trauma a la família i assegura que ja no volen tornar-hi.

També s'ha preguntat com pot ser que els nens continuïn amb ells "si és veritat que les autoritats estan tan preocupades". Segons Heute, la previsió de la policia és denunciar l'home un cop conclosa la investigació.

ARXIVAT A:
PolicialMenorsÀustria
Anar al contingut