París

Absolen l'exprimer ministre francès Dominique de Villepin del "cas Clearstream"

El tribunal d'apel·lació de París ha absolt definitivament l'exprimer ministre francès Dominique de Villepin del "cas Clearstream", l'afer de calúmnies contra personalitats com Nicolas Sarkozy. En concret, De Villepin va acusar-lo de desviar a una entitat luxemburguesa diners procedents de la venda de fragates a Taiwan. Arran d'això, De Villepin va ser acusat de "complicitat en denúncia falsa" en el "cas Clearstream", que va esclatar en plena cursa per a escollir el candidat de la dreta francesa per a l'Elisi.

Actualitzat
De Villepin va ser acusat per no haver ordenat investigar unes llistes informàtiques falsificades on s'implicaven personalitats polítiques i econòmiques amb falsos casos de corrupció. L'objectiu de tot plegat, pel que fa a Nicolas Sarkozy, hauria estat desacreditar-lo com a rival per encapçalar les llistes de la dreta francesa a l'Elisi.

La sentència confirma l'exculpació que De Villepin ja va obtenir en el primer judici per aquest mateix cas. La fiscalia va apel·lar la decisió i en l'audiència al maig va demanar quinze mesos de sentència suspesa de presó contra l'exprimer ministre francès.

La decisió judicial d'aquest dimecres determinarà el futur polític de l'exprimer ministre francès, que ha creat el seu propi partit, República Solidària, i que des del jutjat ja ha dit que se sent més legitimat que mai per representar els francesos, en al·lusió a les eleccions generals de l'any que ve.

De tota manera, De Villepin s'ha vist esquitxat novament per un altre cas que investiga la justícia francesa sobre finançament irregular de partits polítics per part de dirigents de països africans. En concret, la investigació judicial que es va obrir just ahir gira al voltant de quantitats milionàries lliurades per les antigues colònies a polítics, com l'expresident Jacques Chirac o justament, De Villepin.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut