Bernat Pellisa, alcalde de Rasquera, en una imatge d'arxiu.
Absolen l'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, de conrear marihuana

Absolen l'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, de conrear marihuana

Pellisa estava acusat d'un delicte contra la salut pública quan els Mossos li van decomissar tretze plantes de marihuana a casa seva

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha estat absolt del delicte contra la salut pública de què estava acusat per conrear marihuana en una finca de la seva propietat. Pellisa es va fer conegut per defensar un projecte per conrear marihuana a Rasquera.

La jutgessa del Penal número 1 de Tortosa així ho ha decidit, en una sentència que entén que les tretze plantes de marihuana que li van decomissar els Mossos l'any 2016 no anaven destinades a la venda, sinó que eren per a consum propi i per al tractament dels efectes de la malaltia que tenia la seva dona.

En la sentència, que absol l'exalcalde, la jutgessa considera que "no es pot concloure que concorrin els elements propis del tipus delictiu".

El jutge accepta que a Pellisa se li va decomissar una quantitat elevada, però entén que la policia va estimar el pes net de marihuana. Les tretze plantes pesaven 28 quilos en brut, i els Mossos van calcular que això representava 4,2 quilos nets de marihuana. La policia va obtenir aquesta dada aplicant un percentatge del 15% sobre el pes total, però no es va basar en una mostra real de l'Institut Nacional de Toxicologia.

La sentència apunta que tampoc va quedar demostrat que la mostra de 28 quilos tingués un mínim percentatge de component actiu –THC– per considerar-la legalment marihuana.

 

Col·laboració amb els Mossos

També va quedar demostrat que, en el moment de rebre la visita dels Mossos, l'exalcalde els va acompanyar i va mostrar on eren les plantes perquè se les enduguessin. La jutgessa entén que, si hagués sentit l'helicòpter de la policia sobre casa seva, s'hauria pogut desfer de les plantes.

L'advocat del Bernat Pellisa, Martí Cànaves, ha celebrat la notícia i ha volgut destacar el paper dels Mossos:

"Volem destacar també que els Mossos d'Esquadra van tenir una actuació exemplar i que van descartar en el judici que hi hagués cap indici que el Bernat formés part de cap banda de traficants ni que el cànnabis fos destinat al tràfic."

Malgrat la satisfacció, Pellisa ha lamentat que alguns mitjans li atribuïssin "falsament" la pertinença a una banda de tràfic de drogues. Sosté que la denúncia que va posar en marxa l'operatiu policial va ser motivada per "raons polítiques".

 

Un passat marcat per la plantació de marihuana

En el passat, Pellisa va promoure un projecte per conrear marihuana destinada a l'autoconsum al terme municipal de Rasquera que va aconseguir obrir un profund debat sobre les seves implicacions recreatives i terapèutiques, malgrat no rebre el suport veïnal esperat.

 

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, conversa amb membres de l'associació cannàbica

ARXIVAT A:
DroguesSalut
Anar al contingut