Barcelona

Xavier Albertí, nomenat director del Teatre Nacional de Catalunya en substitució de Sergi Belbel

El Consell d'Administració del TNC ha aprovat aquest dijous el seu nomenament com a substitut de Sergi Belbel, a partir del juliol del 2013 i durant quatre anys prorrogables.

RedaccióActualitzat
El Consell d'Administració del Teatre Nacional de Catalunya ha aprovat aquest dijous el nomenament de Xavier Albertí com a substitut de Sergi Belbel, a partir del juliol del 2013 i durant quatre anys prorrogables. Segons una nota de premsa distribuïda pel Departament de Cultura, el consell ha valorat "la trajectòria professional d'Albertí, la seva capacitat per elaborar una programació amb un alt nivell d'excel·lència i de qualitat artística i la seva idoneïtat per respondre als objectius estratègics del TNC: garantir la diversitat de la programació, amb el patrimoni teatral català i universal com a eix fonamental; incentivar la creació contemporània i la innovació amb nous llenguatges artístics; impulsar la llengua catalana i fomentar la tasca pedagògica en les arts escèniques i promoure la projecció internacional".

Músic, compositor i director d'escena
, Albertí és titulat superior en Direcció Escènica per l'Institut del Teatre. Entre el 1996 i el 1999 va dirigir el Festival Grec, i del 2004 al 2006 va estar al capdavant de l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull. Va ser director de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre de Barcelona i ha estat docent a l'Obrador de la Sala Beckett, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

El procediment de selecció del nou director ha estat a través d'un concurs públic al qual es van presentar setze candidats. Una comissió formada per persones representatives del món de les arts escèniques (Sergi Belbel, Joan Anton Benach, Lluís Homar, Domènec Reixach i Roser Bach) va seleccionar quatre candidats. Aquest dijous, els quatre finalistes han defensat el seu projecte davant del Consell d'Administració, que ha escollit Xavier Albertí com a director.

El nou director iniciarà la col·laboració al TNC a partir del setembre vinent i, durant la temporada 2012-2013, es dedicarà a programar la temporada següent. El director actual, Sergi Belbel, continuarà com a director artístic del TNC fins a la finalització del seu contracte, el 30 juny del 2013, data en què es farà el relleu en la direcció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut