Les torres Kio de Madrid
Les torres Kio de Madrid (Europa Press / Jesús Hellín)

163 banquers espanyols van cobrar més d'un milió d'euros l'any 2019

Espanya és el cinquè país europeu amb més banquers milionaris: el més ben pagat va rebre més de 12 milions d'euros

Actualitzat

Espanya és el cinquè país d'Europa amb més banquers milionaris. 163 empleats de la banca van rebre més d'un milió d'euros l'any 2019, segons un informe difós aquest dimecres per l'Autoritat Bancària Europea.

El més ben pagat de l'estat va cobrar 12,29 milions d'euros. Els banquers espanyols que superaven el milió van rebre, de mitjana, 2,3 milions d'euros.

La seva retribució mitjana és la tercera més alta d'Europa. Només els de Liechtenstein, amb 2,6 milions, i els de Malta, amb 2,4, la superen. La mitjana europea va ser d'1,99 milions d'euros.

 

El banquer més ben pagat d'Europa va cobrar 64,84 milions i és del Regne Unit. L'informe no indica la identitat dels banquers ni les entitats on treballen.

La majoria d'aquests sous són remuneracions variables. La part fixa va suposar només un 29% del sou, mentre que el 2018 era d'un 39%.

El Brexit els reparteix per Europa

 

7 de cada 10 dels banquers milionaris europeus viuen al Regne Unit. La preparació per a l'entrada en vigor del Brexit, però, va fer que alguns dels residents a Londres es traslladessin a altres països.

Així, el Regne Unit va perdre'n el 2,6% i en van guanyar sobretot Alemanya, França i Itàlia.

 

En canvi, Espanya no va notar aquests trasllats, sinó que aquell any va perdre banquers milionaris. El 2019 van ser 4 menys que el 2018, quan n'hi havia 167. Amb tot, es manté com el cinquè país que en té més de tot Europa.

 

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut