Dues noies utilitzant els seus respectius Smartphones
Dues noies utilitzant els seus respectius Smartphones

1 de cada 4 noies s'ha sentit assetjada sexualment

L'Ajuntament de Barcelona ha fet una enquesta sobre salut que també diu que els joves fumen menys tabac, però consumeixen més cànnabis

RedaccióActualitzat

Una de cada quatre noies de 18 anys de Barcelona asseguren haver-se sentit assetjada sexualment. En canvi, només un 3,8% de nois que declara haver-ne estat objecte. Aquesta és una de les dades més destacades de l'enquesta FRESC (Factors de Risc en Estudiants de SeCundària) que l'Ajuntament de Barcelona ha fet a gairebé 4.000 nois i noies d'entre 13 i 19 anys. Aquesta enquesta es fa cada quatre anys per determinar els hàbits de salut dels joves de la ciutat.

Pel que fa a la salut sexual, l'enquesta destaca que entre un 20% i un 25% dels nois i noies de 16 anys han tingut alguna relació sexual amb penetració, la xifra supera el 50% a partir dels 18 anys. Les pràctiques preventives en les relacions sexuals indiquen que per damunt del 80% d'alumnat fa servir el preservatiu i altres mètodes.

L'enquesta també conclou que els joves d'entre 13 i 19 anys de Barcelona fumen menys, però consumeixen més cànnabis. L'increment es detecta sobretot entre els nois de 4t d'ESO i els nois i noies de 2n de batxillerat i cicles formatius.

Baixa el consum del tabac

El 2008 el consum de tabac regular a 4t d'ESO voltava el 20 per cent i ara està per sota del 13.

Baixa el consum d'alcohol

Per primer cop hi ha un canvi de tendència a la baixa, tant en nois com en noies, que reconeixen haver-se emborratxat alguna vegada en els últims sis mesos.

Diferències entre nois i noies

 

Carles Ariza, un dels autors de l'enquesta, ha explicat les diferències entre nois i noies:

 

"En el cas de les noies declaren millors hàbits alimentaris, pitjor salut percebuda, i salut mental i benestar, major sedentarisme, major insatisfacció corporal, més maltractament, més ús problemàtic del mòbil i menys hores de son. En el cas dels nois, major freqüència de lessions, major obesitat, major úr problemàtic d'internet i major consum de cànnabis."

Anar al contingut