Vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Batet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de tall rodó d'espatlla de vedella
- 3 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 1 c/c de sucre
- 4 grans d'all
- 1 canó de canyella
- farigola (farcellet)
- oli d'oliva, sal i pebre
- 400 ml de brou de verdures (aprox.)
- 50 g d'ametlles
- 1 copa de brandi
- 200 g de bolets (de temporada o en conserva)
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el tall de vedella, poseu-lo en una cassola amb un raig d'oli i enrossiu-lo durant uns 5 minuts a foc fort, donant-li voltes perquè es dauri de tot arreu.
Mentrestant, peleu i talleu la ceba a llunes, peleu i talleu els tomàquets a daus i peleu els alls.
A continuació, afegiu la ceba, el tomàquet i els alls a la cassola de la vedella, juntament amb una culleradeta de sucre, el canó de canyella i el farcellet de farigola, regueu el tall amb una copa de brandi i deixeu-ho coure durant uns 20, 30 minuts. Passat aquest temps, abaixeu el foc, afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho que faci xup-xup durant una hora més, fins que la carn estigui cuita.
Tot seguit, traieu la carn de la cassola i deixeu-la refredar a temperatura ambient.
Per fer la salsa, traieu també la canyella i la farigola de la cassola, poseu tota la bresa i el suc de la cocció en un pot, juntament amb un grapat d'ametlles, i passeu-ho pel túrmix.
Finalment, torneu a posar la salsa a la cassola, escalfeu-la, afegiu-hi la vedella ja tallada i els bolets confitats i deixeu que faci xup-xup durant 20 minuts més.
Mentrestant, peleu i talleu la ceba a llunes, peleu i talleu els tomàquets a daus i peleu els alls.
A continuació, afegiu la ceba, el tomàquet i els alls a la cassola de la vedella, juntament amb una culleradeta de sucre, el canó de canyella i el farcellet de farigola, regueu el tall amb una copa de brandi i deixeu-ho coure durant uns 20, 30 minuts. Passat aquest temps, abaixeu el foc, afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho que faci xup-xup durant una hora més, fins que la carn estigui cuita.
Tot seguit, traieu la carn de la cassola i deixeu-la refredar a temperatura ambient.
Per fer la salsa, traieu també la canyella i la farigola de la cassola, poseu tota la bresa i el suc de la cocció en un pot, juntament amb un grapat d'ametlles, i passeu-ho pel túrmix.
Finalment, torneu a posar la salsa a la cassola, escalfeu-la, afegiu-hi la vedella ja tallada i els bolets confitats i deixeu que faci xup-xup durant 20 minuts més.