Vedella amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Batet
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de tall rodó d'espatlla de vedella
  • 3 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 c/c de sucre
  • 4 grans d'all
  • 1 canó de canyella
  • farigola (farcellet)
  • oli d'oliva, sal i pebre
  • 400 ml de brou de verdures (aprox.)
  • 50 g d'ametlles
  • 1 copa de brandi
  • 200 g de bolets (de temporada o en conserva)

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el tall de vedella, poseu-lo en una cassola amb un raig d'oli i enrossiu-lo durant uns 5 minuts a foc fort, donant-li voltes perquè es dauri de tot arreu.

Mentrestant, peleu i talleu la ceba a llunes, peleu i talleu els tomàquets a daus i peleu els alls.

A continuació, afegiu la ceba, el tomàquet i els alls a la cassola de la vedella, juntament amb una culleradeta de sucre, el canó de canyella i el farcellet de farigola, regueu el tall amb una copa de brandi i deixeu-ho coure durant uns 20, 30 minuts. Passat aquest temps, abaixeu el foc, afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho que faci xup-xup durant una hora més, fins que la carn estigui cuita.

Tot seguit, traieu la carn de la cassola i deixeu-la refredar a temperatura ambient.

Per fer la salsa, traieu també la canyella i la farigola de la cassola, poseu tota la bresa i el suc de la cocció en un pot, juntament amb un grapat d'ametlles, i passeu-ho pel túrmix.

Finalment, torneu a posar la salsa a la cassola, escalfeu-la, afegiu-hi la vedella ja tallada i els bolets confitats i deixeu que faci xup-xup durant 20 minuts més.
Anar al contingut