Calamars amb mandonguilles

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 calamars

    120 g de carn picada de vedella

    100 g de sofregit de ceba i tomàquet

    90 g de carn picada de porc

    70 g de pa

    50 g de cansalada

    300 ml de fumet

    300 ml de brou de carn

    80 ml de nata

    1 grapat d'avellanes torrades

    1 grapat d'ametlles torrades

    1 presa de xocolata del 70%

    1 filet d'anxova en salaó

    1 ou

    Pinyons

    Cerfull

    Farina

    Safrà

    Pebre  

    Oli

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem els tentacles i les potes dels calamars a una mida ben menuda.
  2. Tallem les penques dels calamars a rodelles fines.
  3. Posem les potes i els tentacles dels calamars en un bol. Hi afegim la carn picada de porc, la de vaca i la cansalada també picada. Hi afegim el pa, sense crosta, que haurem remullat abans amb la nata. Ho salpebrem i ho barregem tot, juntament amb un ou batut. Un cop estigui ben integrat, ho deixem una hora a la nevera.
  4. Fem boles amb la pasta de la mandonguilla, les enfarinem i les fregim una mica amb oli calent. Un cop fregides, les reservem en paper absorbent.
  5. En una cassola amb un raig d'oli hi enrossim les rodelles de calamar. Quan comencen a agafar color, hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet. Ho integrem, i hi aboquem el brou i el fumet. Un cop arrenqui el bull, abaixem el foc i ho coem 30 minuts amb el foc baix.
  6. Afegim a la cassola les mandonguilles que havíem reservat i ho coem 15 minuts, amb el foc al mínim, tapat.
  7. Hi afegim una picada feta amb les avellanes, la sal, el pebre, les ametlles, l'anxova, el safrà i la xocolata. Ho integrem, ho tapem i ho coem 15 minuts més.
  8. Hi afegim un grapat de pinyons, que haurem torrat en una paella, sense oli, i ja ho tindrem.
  9. Ho emplatem amb una mica de cerfull per sobre.
Anar al contingut