Quiche de pastrami

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal saber que els formatges i la llet ens aporten proteïnes, greixos, calci i fòsfor... en quantitats variables, però la nata i la mantega són bàsicament el greix de la llet, ens aporten vitamines A i D, però cal fer-ne un consum moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A LA PASTA BRISA:

  • 100 g nous   

    100 g farina de blat 

    100 g mantega (freda a quadradets) 

    50 ml aigua 

    Sal 

      

    PER AL FARCIT: 

    100 g pastrami 

    100 g formatge emmental 

    125 ml nata 35% M.G. 

    125 ml llet 

    2 ous  

    1 endívia  

    Nou moscada 

    Pebre negre 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Per fer la brisa, posarem en un bol gros 100 g de nous picades fines, 100 g de farina de blat, 100 g de mantega freda a quadradets, 50 ml d'aigua i sal. Ho barregem bé amb les mans fins a obtenir una massa uniforme. 
  2. Posem la massa brisa sobre un paper sulfurat i la tapem amb un altre paper sulfurat. Amb un corró estirem la massa en forma de cercle que se'ns ajusti al motlle. Deixem la massa estirada reposant 15 minuts a la nevera. 
  3. Untem un motllo rodó de 22cm amb mantega. Traiem els papers sulfurats de la massa i la passem al motlle de manera que ens hi quedi ben enganxat.  
  4. Cobrim la massa amb un dels papers sulfurats que hem fet servir. Posem cigrons secs a dins del motllo sobre el paper sulfurat perquè ens facin pes durant la cocció de la massa. Enfornem la brisa 20 minuts a 180º. 
  5. Comencem el farcit. Posem 1 endívia (2 si és petita) tallada a la juliana gruixuda a dins d'una paella amb un raig d'oli OVE. La saltem.  
  6. Tallarem a dauets 100 g de pastrami i els afegirem a la paella amb l'endívia. Ho barregem i ho coem uns segons. Ho reservem. 
  7. Posem en un bol mitjà 2 ous, 125 ml de nata, 125 ml de llet, nou moscada, pebre negre i sal. Ho barregem amb una vareta manual. Quan estigui ben barrejat, hi afegim el pastrami i l'endívia. 
  8. Traiem la massa del forn (el baixem a 160º perquè hi farem una segona cocció) i traiem els cigrons i el paper sulfurat. Aboquem al motllo la massa per al farcit. Hi ratllem per sobre 100 g de formatge emmental. Ho tornem a enfornar 40 minuts a 160º. 
  9. Ho deixem temperar i ho emplatem. 
Anar al contingut